Hrozivá nehoda horských záchranárov (VIDEO)
06 | 09 | 2020 I Natália Sollárová

Piati záchranári cestou na zásah k zranenej turistke v Malej Fatre sami havarovali. Ich vozidlo sa na strmom svahu niekoľkokrát prevrátilo. Všetci sa zranili, jeden z nich je vo vážnom stave.


V terénnom aute Horskej záchrannej služby (HZS) boli traja profesionáli a dvaja dobrovoľníci, ktorí smerovali k zranenej turistke na Poludňový grúň. Cestou po zjazdovke nad Chatou na Grúni sa však zo zatiaľ presne nezistených príčin prevrátili. Na miesto nehody, ktorá sa stala v piatok popoludní, boli okamžite vyslané záchranné zložky, medzi nimi aj vrtuľníková záchranná zdravotná služba. K zranenej turistke sa vybral ďalší tím.



 

Aktuálne sú všetci v stabilizovanom stave. Dvoch dobrovoľných záchranárov po ošetrení prepustili domov. Jedného z profesionálov museli kvôli vážnym zraneniam operovať, ale je mimo ohrozenia života. Ďalší dvaja zostávajú v nemocnici a lekári monitorujú ich zdravotný stav. Na sociálnej sieti o tom informovalo ministerstvo vnútra.

V obci Ždiar zhorela drevená chata, škodu predbežne odhadli na 200-tisíc eur
V obci Ždiar v okrese Poprad zhorela drevená chata. Podľa informácií od hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru Kataríny Križanovej oheň zachvátil drevenicu v piatok večer a hasiči s ním bojovali niekoľko hodín. Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | SITA


Do Fakultnej nemocnice v Žiline po nehode smerovali prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek a štátny tajomník ministerstva vnútra Vendelín Leitner. Rodinám zranených vyjadrili podporu a ponúkli im pomoc.

Video zdieľal na svoje stránke aj Policajný zbor SR. Zábery nemusia byť vhodné pre deti a citlivejšie povahy:

&id=445057992240710

V Univerzitnej nemocnici Bratislava platí zákaz návštev na lôžkových oddeleniach
V najväčšej slovenskej nemocnici — Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), platí od nedele zákaz návštev na všetkých lôžkových oddeleniach. Rozhodol o tom regionálny hygienik. Nemocnice o tom informuje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | TASR