Británia je pravdepodobne na dobrej ceste ku kolektívnej imunite
05 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Takmer 3 milióny ľudí v Anglicku majú protilátky proti koronavírusu


Zdravotnícki predstavitelia v piatok oznámili pozitívny vývoj v britskej bitke proti Covid-19, pričom nové štatistické údaje odhalili, že takmer tri milióny ľudí v Anglicku si vyvinuli protilátky proti koronavírusu, informuje portál RT.


Nová analýza uskutočnená Úradom pre národnú štatistiku (ONS) zistila, že ak by boli všetci v krajine testovaní, asi každý 17 človek v Anglicku by mal protilátky proti vírusu, ktorý si vo Veľkej Británii vyžiadal viac ako 40 000 životov.

Posledný prieskum domácností naznačuje, že asi 2,7 milióna ľudí v Anglicku si vyvinulo určitý stupeň imunity voči Covid-19. To predstavuje asi 6 percent populácie.

Rozsiahly ruský výskum naznačuje, že Covid-19 nemôžete dostať dvakrát
Po tvrdeniach o dvojitých nakazeniach, ktoré boli sprevádzané s úzkosťou okolo Covid-19, ruskí vedci tvrdia, že nie je možné ochorieť dvakrát na Covid-19, ak nemáte žiadne sprievodné choroby, ako sú alergie, cukrovka a obezita, informuje portál... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Údaje tiež zistili, že v priemere medzi 19. a 25. augustom sa nakazilo koronavírusom 2000 ľudí denne. Je to zhruba v súlade so štatistikami z predchádzajúcich týždňov.

Nové údaje ONS prichádzajú iba jeden deň po tom, čo nová štúdia zistila, že testovanie protilátok môže podhodnocovať počet ľudí, ktorí boli predtým infikovaní. Výskum publikovaný v British Medical Journal uviedol, že rozsiahle prieskumy nemusia zaznamenať všetkých, u ktorých sa vyvinula imunitná odpoveď na túto chorobu.

Ruská vakcína mala v počiatočnej fáze testovania účinok u všetkých pacientov
Ruskom vyvinutá vakcína proti koronavírusu SARS-CoV-2 vytvorila v počiatočnej fáze testovania protilátky u všetkých pacientov. S odvolaním sa na výsledky štúdie publikovanej v odbornom medicínskom časopise The Lancet o tom v piatok informovala... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR