Antifašistický strelec z Portlandu, ktorý zabil Trumpovho stúpenca, tvrdí, že „Nemal na výber“:
05 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Muž, ktorý je podozrivý zo zabitia konzervatívneho aktivistu počas protestov v centre Portlandu, tvrdil, že konal v sebaobrane, pričom veril, že jeho priateľ by bol „bodnutý“ a „nemal inú možnosť“, ako vystreliť, informuje portál RT.


Štyridsaťosemročný Michael Forest Reinoehl v rozhovore pre Vice News vo štvrtok uviedol, že sa minulý víkend obával o život tesne pred streľbou, pri ktorej zomrel Aaron Jay Danielson. Obeť sa v tom čase zúčastnila na demonštrácii na podporu amerického prezidenta Donalda Trumpa.

"Viete, veľa právnikov mi hovorí, aby som nič nehovoril, ale cítim, že je dôležité, aby svet získal aspoň trochu informácii o tom, čo sa v skutočnosti stalo," uviedol Reinoehl, ktorý tvrdí, že poskytol "zabezpečenie" počas prebiehajúcich protestov Black Lives Matter v Portlande, pričom v príspevkoch na sociálnych sieťach o sebe tvrdí, že je „100% antifašista“ a pripravený na „vojnu“.

"Nemal som na výber - teda, mal som na výber. Mohol som tam sedieť a pozerať sa, ako zabíjú môjho farebného priateľa. Ale ja som sa prizerať nechcel," prehlásil Reinoehl.



Do dnešného dňa sa neprihlásili nijakí svedkovia, aby potvrdili Reinoehlovu verziu udalostí, ktorá je, zdá sa, v rozpore so záznamami v čase streľby. Aj keď jeden klip zaznamenáva iba zvuk konfrontácie, je počuť muža, ktorý kričal „vyťahuje to“, pár sekúnd pred vypuknutím streľby. Zdá sa, že ďalšie zábery z iného uhla ukazujú, že Danielson vypustil oblak slzného spreja a v nikde nie je vidieť, ako sa oháňa nožom. Nie je jasné, čo začalo hádku.

Aj keď je Reinoehl údajne hlavným podozrivým z vyšetrovania vraždy policajného úradu v Portlande, zatiaľ nie je zatknutý, na rozdiel od ďalšej nedávnej streľby súvisiacej s protestmi v Kenoshe vo Wisconsine. Podozrivý v tom prípade, 17-ročný Kyle Rittenhouse, bol uväznený necelých 24 hodín po udalosti a odvtedy bol obvinený z úmyselného zabitia prvého stupňa.

Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.