Výbuch v továrni vo Veľkej Británii sprevádzal hríbovitý oblak (VIDEO)
04 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Obyvatelia v Medwayi v grófstve Kent prežili v piatok scénu ako z apokalyptickej nočnej mory po tom, čo séria veľkých výbuchov v priemyselnej budove vyslala na oblohu hríbovitý oblak, informuje portál RT,


V piatok v skorých ranných hodinách vypukol v továrni obrovský požiar a miestni obyvatelia hlásili, že ich zobudili série výbuchov.



Oheň zosilnel v priebehu niekoľkých hodín a počas východu slnka bolo na kilometre okolo vidieť obrovské oblaky dymu. Miestny hasičský zbor uviedol, že na miesto dorazilo až 10 hasičských vozidiel, aby bojovali s peklom.

Videozáznamy zo scény zachytávajú obrovský kúdeľ dymu, ktorý vychádza z horiacej budovy, pričom sa formoval do hríbovitého mraku, ktorý sa zlovestne nadnášal nad touto oblasťou. Bol to len jeden z niekoľkých výbuchov, ku ktorým došlo počas mohutného požiaru.



"Hovoril som s dôstojníkom na mieste činu, ktorý mi vysvetlil, že hasičský zbor musí byť stiahnutý, pretože vo vedľajšom sklade je niekoľko tisíc nábojov a palivo," uviedol jeden z očitých svedkov pre spravodajstvo Kent Online.

"Vďaka čomu bola situácia veľmi nebezpečná, preto došlo k veľkej evakuácii a hasiči spočiatku nedokázali veľa," dodal svedok.

Hasiči naliehajú na verejnosť, aby sa oblasti vyhýbala. Miestnym obyvateľom sa odporúča, aby kvôli veľkému množstvu dymu udržiavali okná zatvorené. Uzavretých je tiež niekoľko ciest v oblasti okolo požiaru.

Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.