S rakovinou bojujúca Parišková sa lieči transfúziami: Najskôr krv dávala, teraz ju potrebuje!
04 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Moderátorka spravodajstva Aneta Parišková (47), ktorá už štvrtý mesiac statočne bojuje s ťažkou formou rakoviny, sa po dlhšej dobe svojim fanúšikom opäť ozvala a zverejnila ďalšiu smutnú správu. Jej stav je stále veľmi vážny, musela dokonca podstúpiť transfúziu krvi, píše portál Blesk.


„Osud sa s nami dokáže všelijako zahrať,“ povzdychla si na sociálnych sieťach Aneta Parišková, ktorá si pred pár mesiacmi vypočula desivú diagnózu: non-Hodgkinov lymfóm srdca a pľúc, teda zhubný nádor lymfatického systému.

„Šesť rokov som bola veľvyslankyňou darcovstva krvi a nadšenou darkyňou krvi, naposledy 14. februára 2020. Situácia sa ale otočila a dnes som ako onkohematologická pacientka dostala prvýkrát transfúziu,“ zverila sa na svojom Instagrame v utorok večer. Opäť tiež priložila aj niekoľko snímok, ktoré ilustrovali jej slová.



Na niektorých zachytená ako hrdá darkyňa krvi so širokým úsmevom a vtedy ešte svojimi vlastnými vlasmi, ktoré si potom na začiatku náročnej liečby oholila, a na ďalších išlo o momentky z nemocnice, v ktorej sa nachádza teraz. Tvár neukázala, zdieľala iba záber na svoju ruku, do ktorej pomaly vteká cudzia krv. Hoci išlo o pomerne jednoduché fotografie, z ich pozadia až mrazí na chrbte.

„Je mi veľmi ľúto, že už krv nikdy nebudem môcť darovať,“ píše Parišková. Nádorové ochorenie ju z darcovstva trvalo odstránilo, dokonca aj po úspešnej liečbe, v ktorú tak všetci veríme. Všetky tie chemoterapie a ožarovania sa skrátka prejavia v jej krvi, už nikdy teda nebude pre darcovstvo vhodná.

„Ak ju môžete darovať vy, prosím, urobte to. Pacientov, ktorí krv potrebujú, je veľa. A vám to dá krásny pocit, že ste niekomu pomohli či dokonca zachránili život. Ďakujem,“ apelovala jojkárska moderátorka na svojich fanúšikov, ktorí jej v boji proti zákernej chorobe držia palce.

Samovražda vo Výmene manželiek: Zomrela mu mama, štáb ho za ňou nepustil!
Vyšetrovanie nekončí, kriminalisti stále zisťujú, prečo policajt Stanislav K. (†42) počas natáčania Výmeny manželiek spáchal samovraždu. Kriminalisti pracujú s verziou, že Stanislav sa obesil, pretože ho pri nakrúcaní údajne vydieral jeden z členov... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Timotej Dudka