Radačovský z rozsudku v kauze Kuciak šokovaný nie je. Pustil sa do Lipšica
04 | 09 | 2020 I Petra Demková

Bývalý sudca a europoslanec Radačovský komentuje rozsudok v kauze Kuciak; šokovaný nie je.


Europoslanec a bývalý sudca Miroslav Radačovský si uvedomuje, že pre verejnosť, masírovanú médiami, je určite rozsudok v kauze Kuciak šokom. Pre neho však nie.

Na svojom facebookovom konte sa JUDr. Radačovský medziiným vyjadril, že verejnosť, médiá, politici, ani pani prezidentka neovládajú a nerešpektujú Dohovor o ochrane ľudských práv a slobôd, Chartu základných práv EÚ, Ústavu SR a Trestný poriadok SR.

Radačovský ďalej konštatuje, že obvinený aj obžalovaný sa podľa práva považuje za nevinného, kým jeho vina nie je preukázaná zákonným spôsobom a právoplatným rozsudkom. Bývalý sudca sa domnieva, že pokiaľ by tieto základné a principiálne atribúty boli rešpektované a nebolo by dopredu už konštatované, že je niekto vinný, takýto šok by nebol nastal.

Sudca má rozhodovať na základe dôkazov a nie na základe prianí ľudí, upozornila Kolíková Kolíková
Sudca má rozhodovať na základe dôkazov, ktoré má v predmetnej veci a nie na základe toho, čo si ľudia prajú, alebo sa im javí ako správne či spravodlivé. Pre TASR to povedala ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Reagovala tak na... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | SITA


Súčasný europoslanec sa v texte opakovane obrátil k prezidentke Čaputovej a naznačil, že jej vedomosti ako právničky nie sú na úrovni, na akej by sa očakávalo. Doslova napísal: „Pani prezidentka je teraz, ako sa vyjadrila, v šoku. Pani prezidentka mala byť v šoku vtedy, keď sa vyjadrovali snáď všetci na území tohto štátu, kto je vinný, kto spáchal vraždu, kto je vrah, kto je objednávateľ a podobne. Vtedy jej mali poradiť, aby sa vyjadrila, aby zasiahla a poukázala na vyššie citované právne normy, hovoriace o prezumpcii neviny.“

Bývalý sudca nenechal nitku suchú ani na najznámejšom slovenskom advokátovi, Danielovi Lipšicovi a v podstate mu odporúča, aby sa po tomto fiasku ani len nepokúšal kandidovať na Generálneho prokurátora.

A ďalej naznačuje, že informáciu o tom, kto ako z trojčlenného senátu v Pezinku v kauze Kuciak hlasoval, mala motiváciu vyniesť jedine sudkyňa Szabová, pretože dvaja zvyšní sudcovia by sa vynesením tejto informácie dobrovoľne vystavili verejnému lynču. A to nemá logiku.

Fico rešpektuje verdikt súdu, kritizuje médiá za ovplyvňovanie procesu
Predseda opozičného Smeru-SD a expremiér Robert Fico rešpektuje verdikt Špecializovaného trestného súdu v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa vlastných slov si veľmi želá, aby sme sa dozvedeli, kto stál za... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | TASR


Sudca, ktorý skoro 10 rokov pôsobil aj na Krajskom súde v senáte zameranom na vraždy, ponúkol poobede v deň vynesenia rozsudku v kauze Kuciak verejnosti svoj pohľad na ostro sledovaný verdikt Špecializovaného súdu.



JUDr. Miroslav Radačovský, dnes europoslanec, pôsobil v súdnictve skoro 38 rokov. Jeho meno začalo byť verejnosti známe po vynesení rozsudku v pozemkovej kauze bývalého prezidenta, Andreja Kisku. Sudca vtedy adresoval, po vynesení rozsudku, bývalej hlave štátu pamätný príhovor, na ktorý A. Kiska určite nespomína v dobrom.

Slovensko je podľa nemeckých médií tiež "mafiánsky štát"
Verdikt nad vraždou Kuciaka je škandál, šok je veľký, realita jasná! Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | Ivan Brožík