Krajčí odporúča sprísniť opatrenia v červených a oranžových lokalitách SR
04 | 09 | 2020 I TASR

Lokality, v ktorých je zvýšené riziko nákazy novým koronavírusom, teda červené a oranžové okresy v rámci Slovenska, by mali prijať prísnejšie protiepidemiologické opatrenia. Dotknúť by sa mali napríklad obmedzení v interiéri. Po zasadnutí Pandemickej komisie vlády SR o tom informoval minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO).


Priblížil, že obmedzenia sa budú týkať zákazu konania hromadných podujatí v interiéri od 23.00 do 6.00 h, s výnimkou svadieb do 150 osôb. Ďalej pandemická komisia odporúča zákaz konania hromadných podujatí v exteriéri nad 500 osôb a interiéri nad 250 osôb. Odporučí tiež samospráve, aby vydala zákaz konzumácie alkoholu po 22.00 h a zákaz používania vodných fajok.

Na tzv. červenom semafore sú lokality Bratislava I a okres Michalovce. Na oranžovom sa nachádzajú Bratislava II, III, IV, V a  okresy Pezinok, Senec, Tvrdošín, Dunajská Streda, Galanta, Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Prešov, Sabinov, Rožňava, Bánovce nad Bebravou, Nové Mesto nad Váhom a Trenčín.

Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na šéfa Generálnej prokuratúry alebo Úradu špeciálnej prokuratúry
Advokát Daniel Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR alebo Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Hovorí o jedinečnej príležitosti pohnúť spravodlivosť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR