Korčok v piatok prijal japonského veľvyslanca v SR Makoto Nakagawu
04 | 09 | 2020 I TASR

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) prijal v piatok japonského veľvyslanca v SR Makoto Nakagawu. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.


"Japonsko je pre Slovensko dôležitým partnerom vzhľadom na jeho ekonomický potenciál, medzinárodné postavenie a angažovanie sa pri riešení globálnych otázok," uviedol šéf slovenskej diplomacie. Na oboch stranách podľa rezortu rezonoval záujem o rozšírenie ekonomickej spolupráce s dôrazom na investície s vyššou pridanou hodnotou a o posilnenie výmen v oblasti vedy, výskumu a kultúry.

Japonsko patrí podľa Korčoka medzi významných investorov na Slovensku, s ktorým máme záujem o ďalší rozvoj v ekonomickej spolupráci. "Informoval som veľvyslanca Nakagawu o opatreniach našej vlády na zlepšenie podnikateľského prostredia a podmienok pre vstup nových investícií. Netreba pritom zdôrazňovať, že Slovensko má vynikajúcu geografickú polohu, výhodnú subdodávateľskú infraštruktúru, ale aj členstvo v Európskej únii a eurozóne, čím sa naša krajina radí medzi najintegrovanejšie štáty v stredoeurópskom regióne," zdôraznil minister.

Obaja partneri ocenili dynamicky sa rozvíjajúci dialóg v rámci EÚ potvrdený uzatvorením Zmluvy o strategickom partnerstve a Zmluvou o ekonomickom partnerstve medzi EÚ a Japonskom. "EÚ a Japonsko sú podobne zmýšľajúci partneri, ktorí si vzájomne pomáhajú," uzavrel minister.

Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na šéfa Generálnej prokuratúry alebo Úradu špeciálnej prokuratúry
Advokát Daniel Lipšic zvažuje prijatie kandidatúry na post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR alebo Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdil to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo. Hovorí o jedinečnej príležitosti pohnúť spravodlivosť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | TASR