Chára miluje Boston a nemieni sa sťahovať do iného klubu. A nechce pokračovať iba pre historické štatistiky
04 | 09 | 2020 I SITA

V budúcej sezóne bude mať Zdeno Chára 44 rokov, ale stále nechce, aby sa pretrhlo jeho dlhoročné puto s hokejovým Bostonom. Slovenský kapitán zostal po vyradení Bruins z play-off bez zmluvy a začalo sa špekulovať o možnom konci jeho kariéry. Lenže nezlomný štyridsiatnik má iný názor a bezprostredne po skončení sezóny ako aj na druhý deň v rozhovoroch pre zámorské médiá vyjadril vôľu pokračovať.


"Chcem si uchovať otvorenú myseľ a ešte sa vrátiť na ľad. Fyzicky sa cítim dostatočne silný a stále môžem byť prínosom pre toto mužstvo. Chcem zostať v Bostone," povedal vyše dvojmetrový obor na korčuliach, ktorý v roku 2011 priviedol Boston k Stanleyho poháru.

Držiteľ Norrisovej trofeje z roku 2009 a sedemnásobný účastník All-Star Game NHL minulú sezónu odohral so zmluvou na 2 milióny USD. Tá mu práve vypršala a nádejá sa, že s vedením tímu podpíše ešte jeden jednoročný kontrakt. "Chcem ešte byť Medveďom. Chcem rozdávať skúsenosti a hráčske zručnosti mladším spoluhráčom. Na tom sa nič nezmenilo. Som naďalej oddaný klubu, fanúšikom aj mestu Boston. Verím v budúcnosť tohto tímu, ktorý urobí všetko pre zisk ďalšieho Stanleyho pohára," podotkol trenčiansky rodák, ktorý ostatných 14 rokov strávil práve v Bostone.

Kapitánom HC Košice bude Michal Chovan, pomáhať mu budú Radek Deyl a Tomáš Slovák
Ešte nedávno visel nad HC Košice veľký otáznik v súvislosti s účasťou v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, aktuálne už "oceliari" majú káder a vo štvrtok zverejnili aj meno kapitána. Bude ním skúsený útočník Michal Chovan. Informuje o tom... Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | SITA


Víťaz základnej časti Boston síce túžil dosiahnuť viac v uplynulej sezóne NHL ako len semifinále konferencie, ale z pohľadu Cháru bol "koronavírusový" ročník relatívne úspešný. Nejde o jeho 14 bodov v základnej časti a ďalšie dva v play-off, ale stále pravidelne nastupoval na ľad, hoci sa porcie jeho minút zmenšili. Chára dosiahol aj dva historické míľniky zámorskej profiligy, ktoré sú určené len pre vyvolených. Odohral svoj 1500. zápas (medzitým už 1553) v NHL a tisíci duel v drese Bostonu. Hranicu 1500 zápasov prekročil ako dvadsiaty prvý hráč v histórii a iba šiesty obranca.

"Už nás zostalo len pár aktívnych veteránov ako Joe Thornoton alebo Patrick Marleau. Ja však nechcem prekonávať štatistiky, aby mi nabiehali stále nové zápasy. Chcem svoje služby odovzdávať výlučne v prospech tímu. Verím, že stále mám čo ponúknuť. Stále mám hokejové sny, ale tie nie sú o štatistikách. Chcem byť na ľade v dôležitých momentoch a ubrániť, čo sa dá. A tiež chcem byť naďalej dobrým lídrom aj mimo ľadu," sľúbil dvakrát strieborný medailista z majstrovstiev sveta.

Slovenská hokejová legenda už medzitým poprosila svojho agenta, aby sa stretol s vedením Bruins. Rozhodnutie o svojej hráčskej budúcnosti považuje za prioritu. "Čím skôr to bude, tým lepšie. A potom sa uvidí, čo prinesú ďalšie dni. Milujem Boston. Máme najlepších fanúšikov na svete a ja sa už nechcem sťahovať niekde inde," uzavrel Chára.