Stačí milión a kúpite si najbezpečnejšie miesto na svete - vojenský bunker (VIDEO)
03 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Na predaj sú totiž britské bunkre z druhej svetovej vojny - najlacnejší z nich stojí menej ako milión eur. Ochránia aj pred pandémiou.


Na predaj sú tri staré britské morské pevnosti - spolu za menej ako desať miliónov eur. Ponuku zverejnil aj nemecký portál stern.de a pridáva tiež podrobnosti o nehnuteľnostiach.

Pred 160 rokmi boli bunkre postavené v mori pri pobreží Portsmouthu - ako ochrana proti francúzskej armáde. Pevnosti je možné zakúpiť jednotlivo. Najlacnejší je k dispozícii za 830 000 EUR - ale výhodná cena si vyžaduje renovačné práce. Najdrahšia pevnosť stojí 4,7 milióna eur - hotel s 24 izbami a vlastnou krčmičkou.



Tretia priečka je o niečo lacnejšia. Za 4,4 milióna eur však musíte uspokojiť iba s deviatimi luxusnými izbami. Podľa marketingu je táto ponuka zameraná na britskú finančnú šľachtu - avšak vlastná morská pevnosť určite nie je zlou investíciou v dobách pandémie.

Ak hľadáte zmenu, ponuka na jej realizáciu existuje.

ZO ZÁPISNÍKA JADROVEJ ENERGIE: Aj v Poľsku mali Sovieti tajné vojenské bunkre pre jadrové zbrane
V súčasnosti dlhodobo opustené bývalé tajné budovy odhaľujú niektoré tajomstvá bývalej ruskej vojenskej stratégie počas studenej vojny. Spisovateľ Mindy Weisberger, ktorý píše o vedeckých témach uverejnil dnes v časopise Live Science zaujímavý... Čítať ďalej
22 | 01 | 2019 | Marian Nanias