Policajti v Los Angeles zastrelili černošského cyklistu, videli u neho zbraň (VIDEO)
03 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Policajti v Los Angeles zastrelili v pondelok černošského cyklistu. Muža pôvodne zastavili kvôli dopravnému priestupku, následne však jedného z policajtov udrel. Vyvrcholenie incidentu nastalo, keď mužovi našli zbraň, na čo polícia reagovala paľbou, informuje portál iDnes.


Najnovšou obeťou sa stal 29-ročný Dijon Kizzee. „Keď sa zástupcovia šerifa v pondelok popoludní snažili muža zastaviť, pretože na bicykli porušil pravidlá cestnej premávky, pustil bicykel a dal sa na útek. Po tom, ako ho chytili, muž jedného z nich udrel do tváre a na zem hodil balík oblečenia, ktorý niesol. Zástupcovia šerifa medzi oblečením zbadali zbraň a začali paľbu,“ uviedol podľa agentúry AP Brandon Dean zo šerifského úradu.

Právnik Benjamin Crump, ktorý je známy tým, že zastupuje černošské obete policajného násilia po celej krajine, vyhlásil, že bol Kizzee zasiahnutý viac ako dvadsiatimi ranami do chrbta.





Po smrti Kizzeeho vyšli v pondelok večer znova do ulíc mesta demonštranti, rozhorčení násilnými policajnými zákrokmi proti černochom. Protestné akcie sa v rôznych amerických mestách konajú prakticky denne od mája, kedy pri zatýkaní v Minneapolise zomrel černoch George Floyd. Aktivisti vyzvali na nezávislé vyšetrenie pondelkového incidentu.

Agentúra AP citovala 68-ročného miestneho obyvateľa Arlandera Givensa, ktorý poukázal na to, že polícia strieľala na neozbrojeného človeka. „Keby sa po zbrani naťahoval a chcel ju zobrať, bolo by to niečo iné. Zbraň ale ležala na zemi, tak prečo strieľali?“ Uviedol Givens v rozhovore s The Times.

Trojročnú dcéru bodala nožnicami a mŕtvu ju hodila do práčky
Beštiálna matka, ktorá minulý rok v auguste zavraždila trojročnú dcéru, ide do väzenia. Krajský súd v Olomouci jej vymeral 19 a pol roka za vraždu obzvlášť surovým trýznivým spôsobom. Počas súdu žena svojho činu hlboko ľutovala, napriek tomu... Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | Timotej Dudka