Nebojácny hasič zachránil ženu, ktorá bola uväznená na okne na 16. poschodí, zatiaľ čo jej byt horel (VIDEO)
03 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Zábery z odvážnej záchrany, pri ktorej hasič hrdinsky zišiel po lane na 16. poschodí výškovej budovy, aby zachránil uväznenú ženu, zatiaľ čo jej byt horel, sa teraz šíria internetom, informuje portál RT.


Keď v utorok o 13:30 miestneho času došlo k požiaru obytnej budovy na ulici Lenox Avenue v Harleme, vyrazil na miesto hasič Brian Quinn a jeho posádka.

Quinn sa neisto zvesil cez okno na 17. poschodí a rozprával sa so zúfalou a vydesenou ženou na okennej parapete o poschodie nižšie.



"Zostal som pri okne a snažil som sa ju upokojiť a povedal som jej, aby neskákala, že si pre ňu prídeme," povedal Quinn.

"Bol som hneď za ňou, takže ak by sa rozhodla skočiť alebo pustiť, zadržal by som ju. Tiež som ju uistil, že ju nenechám spadnúť," dodal odvážny hasič.



Rýchlo pôsobiace hasičské jednotky požiar dostali pod kontrolu do 40 minút. Dvoch obyvateľov hospitalizovali, ich stav však nie je momentálne známy.

[0]=AZW8P-0NzySy1Tety-HR0IHOWDxy1HdtEZPxC4p6y_08MSJkkz1oxlw-U5Nj0YauUuLT3k6vfCVBOrlvou6dcPXs9nUVTe6oZgjgnGCgKzpFRISgR4ZK5B0IHX0gwecuvhd-xquaVehDi-U0LhQfQzGcYA4GNrM1boLU2Y-DwgPj-Q

Mnoho ľudí na internete ocenilo úsilie záchrannej posádky a newyorských hasičov označilo za „najlepších z najlepších“.

Komisár newyorského hasičského zboru (FDNY) Daniel A. Nigro ocenil „statočnosť“ hasičskej posádky a označil ju za „skutočne hrdinskú záchranu“.

Ruský Suchoj SU - 57 bude pre súčasné technológie "neviditeľný" (VIDEO)
Doteraz “neviditeľné” lietadlá ruských vzdušných síl sa stanú ešte neviditelnejšími. Nové „oOblečenie“ pre najmodernejšie stíhačky bude vyrobené zo špeciálneho polymérneho materiálu. Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Ivan Brožík