AKTUALIZOVANÉ: Kočner je v kauze Kuciak nevinný
03 | 09 | 2020 I TASR

Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs.


Správa bola aktualizovaná dňa 3.9.2020 o 11:25.

Senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs.

Obžalovaného Tomáša Sz. súd uznal vinným a vymeral mu trest 25 rokov odňatia slobody. Rozsudok nie je právoplatný. Rodičia zavraždených opustili po prečítaní rozsudku pojednávaciu miestnosť.

Matovič verí, že spravodlivosť si na Mariana K. a Alenu Zs. počká
Premiér SR Igor Matovič (OĽaNO) v súvislosti s vynesením neprávoplatného rozsudku v prípade vraždy Jana Kuciaka vo svojom profile na sociálnej sieti vyzval vo vieru v to, že „spravodlivosť si na Mariana K. a Alenu Zs. počká“. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | SITA


Sudkyňa v rozsudku odôvodnila, že nebolo dokázané, že skutok, za ktorý boli obžalovaní, spáchali. Súd odsúdil Mariana K. len za nedovolené ozbrojovanie, a to na peňažný trest 5000 eur alebo na náhradný trest väzenia päť mesiacov. Tomáša Sz. zároveň súd uznal za vinného z vraždy podnikateľa Petra Molnára.

Pojednávanie s Marianom K. a spol. sa začalo v januári tohto roka. Senát zložený z predsedníčky sudkyne Ruženy Sabovej a sudcov Ivana Matela a Rastislava Stieranku doposiaľ odpojednával 22 dní.