Kapitánom HC Košice bude Michal Chovan, pomáhať mu budú Radek Deyl a Tomáš Slovák
03 | 09 | 2020 I SITA

Ešte nedávno visel nad HC Košice veľký otáznik v súvislosti s účasťou v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži, aktuálne už "oceliari" majú káder a vo štvrtok zverejnili aj meno kapitána. Bude ním skúsený útočník Michal Chovan. Informuje o tom oficiálny klubový web.


"Mišo Chovan bol pre nás jednoznačná voľba. Jeho charakterové vlastnosti, hokejové zručnosti, skúsenosti a prirodzený rešpekt spoluhráčov ho predurčujú na to, aby bol dobrým kapitánom nášho omladeného mužstva. Na pozícii asistentov mu budú pomáhať dvaja skúsení odchovanci košického hokeja Tomi Slovák a Rado Deyl," informoval na klubovej webstránke športový riaditeľ, šéftréner mládeže a hlavný tréner klubu Jan Šťastný.

Najstarším členom košického kádra je 37-ročný bek Tomáš Slovák, ktorý bude jedným z asistentov Michala Chovana. Tridsiate narodeniny z 30-členného kádra majú za sebou aj brankár Jakub Sedláček (30), obrancovia Radek Deyl (30), Žiga Pavlin (35), David Růžička (32) a spomedzi útočníkov len Michal Chovan (32). V tíme je pritom aktuálne až 9 hokejistov, ktorí ešte nedovŕšili ani 20 rokov. Úplne najmladší je len 16-ročný brankár Rastislav Eliáš.

Peter Sagan virtuálne prišiel o zelený dres, na čele jeho bývalý kolega Sam Bennett
Slovenský cyklista Peter Sagan virtuálne prišiel o zelený dres lídra bodovacej súťaže na Tour de France. Sagan skončil štvrtý na šprintérskej prémii v rámci piatej etapy z Gapu do Privas (183 km). Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA