Chovanec bol v Belgicku zavraždený v čase, keď tam bol veľvyslancom otec Matúša Valla
03 | 09 | 2020 I Petra Demková

V čase smrti Jozefa Chovanca bol veľvyslancom v Belgicku otec Matúša Valla, Stanislav Vallo. Denník N už beží Vallovcom na pomoc.


Kauza zavraždeného Slováka Jozefa Chovanca v Belgicku buble na Slovensku už celý týždeň. Veci nabrali rýchly spád až po zverejnení videa, kde je možné posledné chvíle Jozefa Chovanca zreteľne vidieť.

V posledných dňoch vyplávala na povrch aj informácia, ktorú prekvapivo, verejnosť príliš v minulosti neregistrovala. Veľvyslancom v Belgickom kráľovstve bol v čase spáchania skutku otec bratislavského primátora, Stanislav Vallo. Zaujímavé je aj to, že táto informácia sa sprvoti šírila len na „alternatívnych“ weboch a mainstream jej nevenoval zdanlivo absolútne žiadnu pozornosť.

Internety však túto skutočnosť zaregistrovali a ľudia sa začali pýtať. Čo urobil náš veľvyslanec pre vyšetrenie kauzy? Ako to, že sa naša verejnosť už skôr nedozvedala žiadne fakty o prípade? Ako to, že Slovensko už v čase skutku razantnejšie nekonalo?

Šéfka Europolu aj šéf belgickej polície sa od úmrtia Slováka dištancujú
Po potýčke s letiskovou políciou na letisku v meste Charleroi zomrel vo februári 2018 Slovák Jozef Chovanec. Ako sa zdá z výpovedí, belgickí zodpovední sa chcú zodpovednosti zbaviť. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | TASR


Trvalo to síce niekoľko dní a informácie sa drali na verejnosť len veľmi ťažko. Nakoniec sa však predsa len podarilo dať dokopy niečo na obranu veľvyslanca. Pravdepodobne na odpovediach k vopred dohodnutým otázkam Denníka N pracovali celé PR tímy okolo Valla. Ono sa totiž veľmi ťažko ospravedlňuje niekoľkomesačné ignorovanie problému a absolútne žiadny výsledok akejkoľvek činnosti v prípade. Denník N vydal za posledné dva dni niekoľko správ na obranu Valla staršieho. Samotný incident opri ktorom zomrel slovenský občan však dosť dlho ignorovali.

Napokon sa predsa len objavila informácia, že otec primátora Valla bol skutočne veľvyslancom v Belgickom kráľovstve v čase tohto skutku a bez odmlky dostal okamžite aj priestor na svoju obhajobu. Stanislav Vallo samozrejme „odmieta, že by naša diplomacia netlačila na tamojšie úrady, aby udalosť vyšetrili“ a uvádza, že on manželke zosnulého už radil, „nech to zverejní“ (myslí sa video, pozn. red.). Ďalej sa nedočítate, pretože vstup na čítanie Denníka N je samozrejme platené. Pravdou však je, že článok vlastne čítať ani nemusíte.

To, že je to práve Denník N, ktorý podáva Vallovi st. pomocnú ruku, nás nemôže prekvapiť. Veď spoločne s denníkom SME dlhodobo podporujú Progresívne Slovensko. To sa od volieb prejavuje napríklad nikdy nekončiacou kritikou premiéra Matoviča a v podstate všetkého, čo robí ktokoľvek iný. Len hlupák by za touto kritikou hľadal čisté úmysly objektívneho média, ktoré chce pravdivo informovať.

Prípad Jozefa Chovanca vyvoláva otázniky, preto sa Patakyová obracia na kolegov v Belgicku
Prípad slovenského občana Jozefa Chovanca, ktorý prišiel o život následkom neprimeraného postupu belgickej polície, vyvoláva viaceré otázniky. Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová sa preto v tejto súvislosti obracia na belgického federálneho... Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA


Snahy a nadprácu mainstreamu treba vidieť v tom pravom svetle. Zmienené denníky vyznievajú ako propagačné obežníky strán PS a Spolu. Z pohľadu týchto médií by existovala prirodzene iba jediná ideálna slovenská vláda a to vláda Progresívcov.

Nečinnosť veľvyslanca Valla v prípade umučenia a zavraždenia slovenského občana Jozefa Chovanca možno trošku aj vysvetľuje vlažný a sprvu nesmelý postoj prezidentky Z. Čaputovej. Ak na niečo prezidentka nepotrebuje vo zvýšenej miere upozorňovať, tak je to práve nečinnosť otca jedného z najznámejších ľudí z vlastného tábora.

Matúš Vallo, primátor Bratislavy je, ako všetci vieme, jednou z tvárí Progresívneho Slovenska. Prepojenia sme si teda vysvetlili a teraz už netreba vysvetľovať, prečo Denník N informoval o smrti Jozefa Chovanca až potom, ako mal Stanislav Vallo pripravené dokonale alibistické vysvetlenie. Bývalý belgický veľvyslanec tak mohol vysvetliť aj nevysvetliteľné.

Vyzerá to tak, že úlohou pána veľvyslanca Valla v Belgicku zrejme nebolo zastupovanie občanov Slovenska, ale skôr aby sa tam len servilne poklonkoval.

Poslanci schválili uznesenie k smrti Chovanca, belgickú vládu žiadajú o jej prešetrenie
Poslanci Národnej rady SR (NR SR) dnes prijali uznesenie k smrti slovenského občana Jozefa Chovanca v Belgicku. Rozhodlo o tom 127 členov zákonodarného orgánu. Uznesenie predložil predseda a podpredsedovia parlamentu. Plénum v ňom žiada vládu, aby... Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA