Budovy súdov na Slovensku prehľadávajú, dôvodom je nahlásenie bomby
03 | 09 | 2020 I TASR

Budovy všetkých súdov na Slovensku prehľadávajú policajní pyrotechnici a psovodi, dôvodom je nahlásenie bomby. Informáciu mal vo štvrtok predpoludním oznámiť telefonicky mužský hlas, budovu konkrétneho súdu neoznačil. TASR o tom informovala Mária Linkešová, vedúca oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.


"Polícia ihneď evakuovala oba trnavské súdy a z dôvodu, že volajúci neoznačil konkrétny súd, opatrenia sa vykonávajú v rámci celej Slovenskej republiky. Budovy súdov postupne prehľadávajú policajní pyrotechnici, psovodi so služobnými psami," priblížila Linkešová s tým, že bombu zatiaľ nenašli.

Príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) prehľadávali tiež budovu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. V budove, kde prebieha proces so starostom Dolného Chotára Františkom D. a spol., obžalovaným z viacerých vrážd, prehľadávali psovodi za pomoci troch psov. ŠTS je vzdialená niekoľko desiatok metrov od budovy Justičnej akadémie. V nej na hlavnom pojednávaní senát ŠTS vyniesol rozsudok v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Vyšetrovateľka začala vo veci trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy. Policajní kriminalisti v súčasnosti zisťujú všetky informácie k stotožneniu volajúceho a k motívu jeho konania. "Za oznámenie takejto informácie, aj zo žartu, môže hroziť väzenie a strata slobody na jeden až päť rokov rokov," upozorňuje polícia.

AKTUALIZOVANÉ: Kočner je v kauze Kuciak nevinný
Senát Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) vo štvrtok oslobodil spod obžaloby v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej obžalovaných Mariana K. a Alenu Zs. Čítať ďalej
03 | 09 | 2020 | TASR