OSN sa začala zaujímať o Ukrajinu. Blokuje dodávky pitnej vody na Krym
02 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Úrad pre ľudské práva sa pýta na blokovanie dodávok vody Ukrajinou. 


Podpredsedníčka Štátnej dumy pre medzinárodné záležitosti Natalya Poklonskaja uviedla, že Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva požiadal o ďalšie informácie o dodávkach vody na Krym a o blokovaní dodávok vody Ukrajinou cez severokrymský prieplav. Informáciu priniesol portál kp.ru.

Poklonskaja v máji zaslala výzvu vysokej komisárke OSN pre ľudské práva Michelle Bacheletovej . Vyzvala v nej na odsúdenie rozhodnutia Kyjeva, označila ho za kriminálne a poukázala na to, že Ukrajina jednostranne prerušila dodávku čerstvej vody na Krym. Poklonskaja tiež požiadala o prijatie opatrení na obnovenie dodávok vody do regiónu cez severokrymský prieplav.

Takmer 1,5 milióna turistov navštívilo minulý mesiac Krym, pričom na august rátajú ešte s väčším číslom
Ruský Krym minulý mesiac privítal približne 1,5 milióna turistov a očakáva, že v auguste prijme ešte viac návštevníkov uprostred dovolenky pri prímorských oblastiach, informuje portál RT. Čítať ďalej
10 | 08 | 2020 | Marek Molnár


Natalia Poklonskaya pre agentúru RIA Novosti uviedla, že tri mesiace po odoslaní dostala oficiálnu odpoveď a ponuku na spoluprácu pri poskytovaní informácií o prístupe obyvateľov Krymu k vode a dodávkach vody na polostrov. List podpísala Georgette Gagnon, riaditeľka Úradu pre poľné operácie vysokého komisára OSN pre ľudské práva .

Poklonskaja požiadala predstaviteľa Krymu Sergeja Aksjonova o potrebné informácie. Poznamenala tiež, že bola príjemne prekvapená reakciou OSN a uznaním problému.

Pripomenieme, že Ukrajina poskytovala Krymu asi 85 percent pitnej vody. Nádrže, ktoré zásobovali región vodou po pripojení polostrova k Rusku, boli za posledný rok takmer vyprázdené.

Ruská tajná služba tvrdí, že zmarila teroristický útok na Kryme
Skupina teroristov plánovala zaútočiť pomocou improvizovaných výbušných zariadení na trhovisko v meste Simferopol. Čítať ďalej
10 | 06 | 2020 | TASR