Na Slovensku pribudli štyri úmrtia na COVID-19, informuje MZ SR
02 | 09 | 2020 I TASR

V súvislosti s ochorením COVID-19 pribudli na Slovensku štyri nové potvrdené úmrtia. Celkovo tak SR eviduje 37 obetí nového koronavírusu. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.


"Na pľúcnu formu ochorenia COVID-19 zomrela 22. augusta 89-ročná žena vo Fakultnej nemocnici v Prešove, 23. augusta 78-ročná žena vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, v rovnaký deň 83-ročný muž vo Fakultnej nemocnici v Prešove a 30. augusta 64-ročný muž v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku," priblížila hovorkyňa.

Spojitosť úmrtí s novým koronavírusom podľa Eliášovej potvrdili vykonané pitvy zosnulých a súvisiace pomocné laboratórne vyšetrovacie metódy. Ako doplnilo ministerstvo, v nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 99 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 73 pacientov. Na JIS je 11 ľudí, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje aktuálne sedem pacientov.

"Celkový počet pozitívne testovaných ľudí v našej krajine doteraz je 4042, počet ukončených laboratórnych testov dosiahol počet 340.123. Počet aktívnych prípadov na Slovensku je tak aktuálne 1482," spresnila hovorkyňa.

Žiadny poslanec nie je nadčlovek, odkázal Kollár poslancom ĽSNS, ktorí si odmietli nasadiť rúška
Zákony platia podľa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) pre všetkých rovnako a ku všetkým poslancom chce byť nekompromisný. Aj k tým, ktorí si budú zákon vykladať po svojom. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | SITA