Matovičov Facebook: Rúško, deti, škola, sloboda... Premiér poslal svoje deti do školy
02 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

“Klárka aj Rebeka sú už v škole. Aj s rúškom, hoci to určite nie je a nasledujúce dva týždne ani nebude príjemné.” napísal premiér na sociálnej sieti po tom, čo jeho ratolesti odišli do školy.


Na Slovensku toľko diskutovaná téma - rúška a deti v škole - sa stala realitou dnešného dňa. Už len odratúvať ďalších trinásť, kým sa nariadenie neskončí alebo nezmení.

“Je to mimoriadne dôležité opatrenie, ktoré chráni ich (deti - pozn.red.) a aj ich spolužiakov. Jasné, existuje kopa rodičov, ktorí uverili bludom, že žiadny Covid-19 nie je a len sme si to všetci ilumináti sveta vymysleli. Nuž, gausova krivka nepustí, všelijakí sme.” Vyjadril svoje pocity z prvého školského dňa a jeho hlavnej okolnosti - povinnosti nosiť rúško pre určité skupiny žiakov premiér Igor Matovič.

Matovičova dilema na sociálnej sieti.


“Áno, títo rodičia sa môžu cítiť dotknutí, že ich deti musia mať rúška tiež, hoci oni si to neprajú a zasahuje sa tak do ich slobody rozhodnúť sa.” Pripúšťa predseda vlády.

“V tomto prípade nastáva učebnicový príklad stretu dvoch práv - právo jedných detí na ochranu svojho zdravia pred Covid-19 a právo druhých detí na ochranu svojej slobody - nenosiť rúško ... a právo na ochranu zdravia je v tomto prípade určite silnejšie”, presviedča nás v statuse na sociálnej sieti Igor Matovič.

Napokon pridáva slová: “Prosím najmä o trpezlivosť a porozumenie rodičov, ktorí snahu o ochranu zdravia státisícov detí považujú za útok na ich slobodu. Zvládneme to, hoci to nebude príjemné ... a nakoniec tak ochránime zdravie aj vašich detí, vás a životy ich starých rodičov". Zostáva dúfať, že nástup detí do škôl nezvýši chorobnosť na koronavírus na Slovensku v nadchádzajúcom chrípkovom období.

Študenti a učitelia na 41 školách v Berlíne boli infikovaní koronavírusom menej ako 2 týždne po ich opätovnom otvorení
Najmenej 41 škôl v Berlíne tvrdí, že stovky ich študentov a učiteľov sú v karanténe, menej ako dva týždne po tom, čo školy znovu otvorili svoje dvere, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 08 | 2020 | Marek Molnár