Lukašenkovho syna Koľju považujú v Bielorusku za sexsymbol (video)
02 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

V týchto dňoch má narodeniny - 16 rokov. Z chlapca sa stal mužný mladík, “bieloruský princ”, Nikolaj Lukašenko.


Koľja Lukašenko sa dožíva 16 rokov, narodil sa 31. augusta 2004 v Minsku. Je tretí a údajne najobľúbenejší syn prezidenta Lukašenka. Bielorusi sa o ňom prvýkrát dozvedeli až v roku 2007 - na jednom z jarných subotnikov sa Lukašenko objavil s malým chlapcom. Dieťa vytrvalo pomáhalo prezidentovi na stavbe športového komplexu Minsk-Arena. Pritom žiadne z médií nevedelo, čo je to za iba trojročné dieťa, mohlo sa iba špekulovať. Hádanku vyriešil samotný Alexander Grigorievič, ktorý povedal, že Koľja je jeho synom. narodeninový profil bieloruského princa priniesol portál kp.ru.

Neskôr sa chlapec začal pravidelne objavovať na fotografiách a videozáznamoch. Spolu s otcom kopal zemiaky, počas prehliadky sa postavili na pódium vedľa vrchného veliteľa, chodili spolu na cirkevné sviatky a spolu sa venovali športu - lyžovaniu, korčuľovaniu, hokeju.

Putin a Lukašenko sa počas najbližších dvoch týždňov stretnú v Moskve
Prezidenti Ruska a Bieloruska Vladimir Putin a Alexandr Lukašenko sa v priebehu nadchádzajúcich dvoch týždňov stretnú v Moskve. Oznámil to v pondelok hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | TASR


Nikolaj mal tiež veľa priateľov celebrít - Dmitrij Medvedev mu daroval zlatú pištoľ a spolu s Gerardom Depardieuom pokosil trávu v prezidentskom sídle. Chlapec dobre pozná Vladimira Putina, Michelle a Baracka Obamových, Hugo Cháveza, Viktora Janukovyča a Viktora Juščenka. Stretol sa už aj  hlavamii katolíckej cirkvi - pápežmi Benediktom XVI a Františkom.


Koľjove videá sú na Youtube mimoriadne sledované.

V roku 2015 vzal Alexander Lukašenko Koľju so sebou do Pekingu a predstavil ho prezidentovi Čínskej ľudovej republiky Si Ťin-pchingovi a jeho manželke Peng Liyuan - predseda ČĽR chlapca objal a jeho manželka ho dokonca pobozkala na líce. Syn bieloruského prezidenta dobyl čínskych používateľov internetu, odvtedy sa v Číne Koľja Lukašenko nazýva „zlatým princom“.

OSN sa začala zaujímať o Ukrajinu. Blokuje dodávky pitnej vody na Krym
Úrad pre ľudské práva sa pýta na blokovanie dodávok vody Ukrajinou. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


V roku 2011 chodil Kolja do prvého ročníka na strednej škole Ostroshitsko-Gorodok (dedina neďaleko Minsku, neďaleko prezidentského sídla . Učitelia vyzdvihovali chlapcovu pracovitosť a inteligenciu, okrem obvyklého všeobecného vzdelávacieho programu intenzívne študoval niekoľko cudzích jazykov: angličtinu, španielčinu, čínštinu, úspešne študuje hudbu - chodí na hodiny klavíra.

Nikolaj spolu so svojimi spolužiakmi sponzoroval minský penzión pre dôchodcov a ľudí so zdravotným postihnutím. Školáci pravidelne chodili do penziónu koncertovať, nosili tam zeleninu a ovocie z prezidentskej záhrady a pracovali tam počas subbotníkov.

Z Nikolaja dnes vyrástol takmer dvojmetrový fešák - je zdržanlivý, dobre vychovaný, vyznačuje sa vynikajúcimi spôsobmi. Miluje hudbu - jazz a klasiku, majstrovsky hrá Beethovena, Rachmaninova, Albenisa. Žne úspechy v biatlone, hrá so svojím otcom v prezidentskom hokejovom tíme dospelých ako útočník.

Lukašenko požiadal Putina o vytvorenie záložnej policajnej jednotky
Rusko na žiadosť bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka vytvorilo záložnú policajnú jednotku. Použitá by však mala byť len v prípade, ak by sa situácia počas demonštrácií po kontroverzných bieloruských prezidentských voľbách vyhrotila. V... Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR