Evík zo Slunce, seno... trilógii snáď nestarne: Spoznali by ste, že tieto zábery delí 37 rokov?
02 | 09 | 2020 I Timotej Dudka

Túto sympatickú herečku, ktorá okolo seba šíri dobrú náladu a pohodu, má väčšina z nás spojenú s Evíkou z Troškovej letnej trilógie Slunce, seno... Jej postava bláznivej sekretárky excelovala vo všetkých troch dieloch, píše portál Super.


Za roky, ktoré uplynuli od nakrúcania, sa Jaroslava Kretschmerová skoro vôbec nezmenila. Je stále krásne štíhla, dobre naladená a usmievavá ako jarné slniečko. Tvrdí, že za to vďačí génom, ku ktorým si trochu vypomáha kvalitnou kozmetikou. Napriek tomu sa nechce veriť, že dnes oslavuje 65. narodeniny.




Herečka v jednom rozhovore priznala, že spočiatku jej trochu vadilo, že si ju ľudia stotožňujú hlavne s touto postavou. Ale čím je staršia, tým viac je za to rada. „Je to predsa milé, keď na mňa niekto v samoobsluhe zavolá Evík,“ uviedla.



Pekné spomienky má aj na natáčanie Slunce, seno... Pripadala si počas neho ako niekde na prázdninách v južných Čechách, a nie v práci. Užila si tiež veľa zábavy so „svojím“ živočichárom (Jiřím Lábusom, 70) a často myslí aj na babičky a tetušky z Hoštic, ktoré boli presne také ako vo filme, a ľuďom zo štábu navyše varili a piekli. Najviac jej vraj chutili Keliščine skvostné čučoriedkové lievance.

Zdeněk Troška má stále problémy: Kvôli Slunce, seno.. trilógii nemôže za tetou!
Zdeněk Troška sa do histórie československej kinematografie navždy zapísal ako autor komediálnej série Slunce, seno... Snímky z nej sú populárne aj po rokoch, čo je však niekedy až na škodu. Režisérovi to totiž komplikuje udržiavanie rodinných... Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Timotej Dudka