Desiatky pouličných gangov z Chicaga uzavreli „pakt“ s cieľom zabiť každého policajta, ktorý vytasí zbraň, tvrdí FBI
02 | 09 | 2020 I Marek Molnár

FBI vydala varovanie pre policajtov z Chicaga, podľa ktorej takmer tri desiatky pouličných gangov mohli uzavrieť dohodu o zastrelení akéhokoľvek dôstojníka, ktorý vytiahne na verejnosti zbraň, uvádza sa v správe, informuje portál RT.


Úradníci FBI nedávno vydali „situačnú informačnú správu“ pre orgány činné v trestnom konaní z Chicaga, poukazujúc na možný pakt viacerých gangov na zastrelenie policajtov v uliciach, informovala v pondelok miestna televízna sieť ABC.

"Členovia týchto gangov aktívne vyhľadávali a natáčali policajtov pri výkone svojich služobných povinností," uvádza sa v správe od FBI. "Účelom je zachytiť na videu dôstojníka, ktorý vytiahol zbraň na kohokoľvek, a následne ho zastreliť, aby sa získala pozornosť národných médií."

Aliancia zahŕňa známe skupiny ako Latin Kings a Vice Lords, ako aj temnejšie gangy vrátane P. Stone Nation a jeho islamistickej frakcie El Ruk. Všetky gangy patria do už existujúcej aliancie gangov, People Nation.

Pri streľbe v reštaurácii v Chicagu zomrel minimálne 1 človek a ďalších 5 je zranených
V reštaurácii v Chicagu bolo postrelených šesť osôb, pričom jeden z nich na mieste zomrel, potvrdila polícia, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Marek Molnár


V dokumente FBI z 26. augusta sa tiež poznamenalo, že varovanie pochádzalo z „kontaktu, ktorého spravodajstvo je obmedzené a ktorého spoľahlivosť nie je možné určiť“ - čo naznačuje, že by informácia mohla pochádzať z policajného zdroja alebo svedka v prebiehajúcom prípade.

"Myslím si, že je to viac ako názor," uviedol správca policajného oddelenia v Chicagu (CPD) David Brown, ktorý odmietol priamo komentovať varovanie FBI, ale dodal: "Myslím si, že až na 51 policajtov bolo vystrelených za jeden rok, čo je štvornásobný nárast, oproti predchádzajúcemu roku. Takže si myslím, že je to viac ako názor, že ľudia sa snažia ublížiť policajtom.“

V samostatnom vyhlásení CPD uviedla, že si je vedomá hrozby pouličných gangov a že všetky hrozby voči dôstojníkom berie vážne a dodáva, že podnikla všetky náležité preventívne opatrenia na ich zaistenie bezpečnosti.

Viac ako desať tisíc ľudí bez masiek sa zhromaždili v Londýne a požadujú, aby sa systém vrátil „späť do normálu“ (VIDEO)
Davy Britov, ktorí sú unavení z uzamknutia, sa zhromaždili v Londýne na proteste „Zjednotenie sa za slobodu“ proti opatreniam Covid-19, informuje portál RT. Čítať ďalej
31 | 08 | 2020 | Marek Molnár