Trojročné dievčatko “uniesol” do vzduchu šarkan (VIDEO)
01 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Obvyklý festival šarkanov na Taiwane, nadšené jasanie a žasnutie divákov, až kým neprišlo zhrozenie.


Spoločne s dlhým drakom - šarkanom vzlietlo totiž do vzduchu aj trojročné dievčatko. Dlhý chvost šarkana sa omotal malému dieťaťu okolo pása. Keďže momentálne dul silný vietor, drak vzlietol aj so svojim pasažierom.  O udalostí priniesol správu portál lidovky.cz.

"Video, které zverejnili tchajwanské médiá, zaznamenáva, že aj pred vypustením draka mali organizátori čo robiť, aby ho udržali pri zemi," napísal The Guardian. Lokalitu totiž bičovali neobvykle intenzívne vetry. Podľa zástupcu miestnej samosprávy Zhang Li Keho práve to bolo príčinou takmer tragédie.



Podľa svedkov bol šarkan s pasažierkou vo vzduchu asi tridsať sekúnd, počas ktorých robili organizátori všetko pre to, aby lietajúcu dvojicu dostali bezpečne na zem. V určitom okamihu spadlo dievčatko do davu divákov, z ktorých všetci sledovali drámu a vytvorili z rúk akúsi doskokovú záchrannú podložku. Aj to pomohlo k úžasu, že okrem krátkeho šoku sa malej vzduchoplavkyni nič nestalo.

Po incidente vydal starosta mesta Sin-ču, Lin Čih-čien vyhlásenie, spojené s verejným ospravedlnením sa. „Miestne úrady sa obeti aj verejnosti úprimne ospravedlňujú. Incident vyšetríme a do budúcnosti podobné riziká odstránime. Tak isto vyšetríme, kto je za túto udalosť zodpovedný.” Udalosť, ktorá sa akoby zázrakom skončila šťastne. Anjeli strážni mali zrejme pri dievčatku práve v tej chvíli záchranárske cvičenie.

Smrteľný incident so suchým ľadom v Moskve si výžiadal 3 obete
Traja ľudia zomreli po vysypaní suchého ľadu do bazéna na piatkovej narodeninovej oslave v Moskve. Informuje BBC. Čítať ďalej
29 | 02 | 2020 | Timotej Dudka