Pripitý Depardieu na mopede v Paríži: „Mám radšej Putina“
01 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Slávny herec s pozitívnym testom na alkohol skončil na policajnej stanici.


Gérarda Depardieu, ako informovala internetová stránka francúzskeho týždenníka «Lepoint»a jej správu prevzal portál lastampa.it, zastavila dopravná hliadka polície po to, čo si všimla podozrivý štýl jeho jazdy na mopede, nápadne pripomínajúci štýl jazdy opilca. Policajti 14. parížskeho okresu si spočiatku neuvedomovali, že ide o herca, a vodiča zistili, pretože bolo nad pochybnosti jasné, o čo v tej chvíli išlo. Depardieu okamžite zastavil a pred nasadnutím do policajného vozidla aj priznal, že si dal dve pivá.

V tom okamihu zavolali policajti ústredie, aby nadriadeným oznámili totožnosť zadržaného. Tí aj napriek tomu trvali na zopakovaní testu. Depardieu to naozaj prehnal - v krvi mal 0,40 miligramu alkoholu na liter vydychovaného vzduchu. Políciou tolerovaná hranica vo Francúzsku je maximálne 0,25. Depardieu sa teda dozvedel výšku pokuty, ktorú zdroje nezverejnili.

Policajná správa uvádza, že herec sa počas svojho zadržania dopúšťal pomerne zúrivých invektív proti svojej rodnej krajine. Hercov moped si vyzdvihli jeho kamaráti. Až do ich príchodu Depardieu policajtom neustále opakoval, že už nechce byť Francúzom a že dáva prednosť Vladimírovi Putinovi. Ruský prezident, ako je známe, mu udelil ruské občianstvo pred siedmimi rokmi, v roku 2013, po roztržke medzi hercom a francúzskymi daňovými úradmi.

Depardieuovi opäť hrozí obvinenie zo znásilnenia
Parížska prokuratúra požiadala o opätovné otvorenie vyšetrovania údajného znásilnenia, ktorého sa mal dopustiť francúzsky herec Gérard Depardieu. Stalo sa tak po tom, ako predchádzajúce vyšetrovanie bolo zastavené minulý rok, informovala v sobotu... Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR