O zodpovednosti k zdraviu by nemal hovoriť "morbídne obézny pán", šíri sa internetom
01 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Spevák Robo Papp prehovoril hlavnému hygienikovi Jánovi Mikasovi hlboko do duše.


Robo Papp (38) patrí k tým predstaviteľom slovenského "šoubiznisu", ktorí na svojich profiloch na sociálnych sieťach neváhajú vyjadriť svoje pocity a postoje k aktuálnemu dianiu u nás. A tak sa stalo, že spevák nenechal nitku suchú na hlavnom hygienikovi, ktorý nás všetkých nabáda k zodpovednosti za vlastné zdravie. Jeho ostré vyjadrenia zaznamenal portál pluska.sk.

"Čítal som vyjadrenie pána Mikasa, že rúškami v škole učíme svoje deti zodpovednosti. Už nejde o zdravie. Jeden morbídne obézny pán, ktorého výzor naznačuje, že nemá svoj život úplne v poriadku a pod kontolou, nám ide diktovať, ako máme vychovávať svoje deti? Pán Mikas, odkazujem vám verejne, že moja 10-ročná dcéra je vychovávaná k väčšej zodpovednosti, ako ste zodpovedný vy k svojmu zdraviu a rozhodne je vychovávaná k väčšej zodpovednosti o svoje zdravie a zdravie svojich blízkych, ako ste boli vychovaný vy," napísal Papp na svojom Facebooku, tým však svoje myšlienky k téme ešte neskončil.

"Je možné, že ste niekde v živote urobili chyby, ktoré sa časom odrazili na vašom zdraví, ale to je vaša osobná vec. Nás ostatných, ktorí žijeme tak, že sme zdraví, nechajte naše deti láskavo vychovávať k zodpovednosti podľa našich predstáv. Nechajte si svoje výchovné odporúčania pre svojich priateľov a poraďte sa o výchovnom postupe s pánom premiérom, ktorý sám vaše nariadenia na oslavách nedodržiava. Ďakujem a prajem vám aj vašej rodine veľa zdravia, myslím to úprimne a s plnou vážnosťou,"dodal spevák.

Briti majú cez leto schudnúť, odporúča im to premiér kvôli koronavírusu
Spojené kráľovstvo čelí okrem možnému návratu ochorenia COVID-19 aj „epidémii“ obezity. Premiér Boris Johnson preto podporuje výzvu na letné chudnutie. Verí, že ak budú ľudia štíhlejší, krajina nákazu lepšie zvládne, píše The Independent.... Čítať ďalej
26 | 07 | 2020 | Natália Sollárová


Nuž, každý človek v dispenzárnej starostlivosti, ktorý pravidelne navštevuje svojich lekárov, o takej zodpovednosti vie svoje. O "kázaniach" v súvislosti s obezitou, vysokým krvným tlakom, absenciou pohybu. V niektorých štátoch dokonca zvažujú, že ak sa pacient zodpovedne nestará o svoju kondíciu, bude si za liečenie musieť priplácať. Komerčné poisťovne takýmto ľuďom už dávno zvyšujú taxy za životné poistenie.

(Poznámka redakcie Hlavnydennik.sk - Dispenzarizácia je aktívne a systematické sledovanie zdravotného stavu osoby, u ktorej je predpoklad zhoršovania zdravia, vrátane jej vyšetrenia a liečby. V praxi to znamená, že takýto pacient chodí na pravidelné vyšetrenia a špecialista mu ordinuje liečbu, ktorú môže predpisovať na jeho odporúčanie všeobecný lekár. Dispenzárna starostlivosť by mala zabezpečiť, že zdravotný stav pacienta sa nebude zhoršovať a bude mať trvalú zdravotnú špecializovanú starostlivosť.)

Obezita zvyšuje riziká vážneho ochorenia a úmrtia na COVID-19, upozorňujú experti
Obezita a nadváha zvyšujú riziko vážneho ochorenia alebo úmrtia na COVID-19. Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | SITA