Na Ukrajine sa pokúsili vyhodiť do vzduchu vlak z Bieloruska
01 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Pokus o zničenie dodávok benzínu a nafty z Bieloruska vyšetrujú ukrajinské orgány ako teroristický čin. Uviedol portál Hvylya.net.


V Žytomyrskej oblasti na Ukrajine sa neznámi páchatelia pokúsili vyhodiť do vzduchu nákladný vlak z Bieloruska. Bezpečnostná služba Ukrajiny (SBU) vyšetruje čin ako teroristický útok. K pokusu došlo 31. augusta.


„K výbuchu došlo na trati Sokoriki-Behi počas jazdy nákladného vlaku. Prepravoval 64 vozňov s benzínom a naftou z Bieloruska. V dôsledku výbuchu došlo k zdeformovaniu koľajníc a vážnemu poškodeniu železničných podvalov. Obete na životoch našťastie neboli,“ uvádza sa v oficiálnom ukrajinskom vyhlásení.


Miesto udalosti už preveruje spoločná vyšetrovacia operačná skupina SBU a Ukrajinskej polície v Žytomyrskej oblasti. Pomáhajú im tiež špecialisti na výbušniny.


Na základe vyhodnotenia vzniknutej situácie už začali príslušné ukrajinské orgány trestné stíhanie podľa Trestného zákona za spáchanie teroristického činu.


Lukašenkova rezidencia v Minsku je vojenská pevnosť (video)
Zástupy mnohých tisícok účastníkov protestných akcií smerujú do centra Minska, ale k rezidencii bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka sa nedostanú Čítať ďalej
01 | 09 | 2020 | Ivan Brožík