Kráľovnej Alžbete II. chýba možnosť podať si ruky a zatancovať si Dancing Queen (video)
01 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Od 19. marca je v izolácii. Kráľovná Alžbeta II. dúfa, že sa jej podarí dodržať schôdzky na jeseň. Do Buckinghamského paláca však nateraz nie je možný žiaden žiadny návrat.


Stále trávi letnú dovolenku s manželom princom Filipom v malebnom Škótsku. Kráľovná Alžbeta II. v súčasnosti býva na hrade Balmoral. Jej návrat do Londýna v Buckinghamskom paláci sa mal uskutočniť v nasledujúcich týždňoch . Kvôli pandémii však z toho zatiaľ nič nebude. Kráľovná však túži po normálnych dňoch, píše portál stern.de.


„Veľmi ju zaujíma, aby sa všetko vrátilo do normálu,“ citoval magazín Vanity Fair zdroj z paláca. Najmä jedna udalosť je mimoriadne jej srdcu blízka. 94-ročná kráľovná túži byť v novembri na Pamätný deň padlých z prvej svetovej vojny v Londýne. Ani raz v jej funkčnom období ako monarcha toto výročie osobne nevynechala. A tvrdí, že jej v tom nezabráni ani žiadna korona.

Kráľovná Alžbeta II. predstavila svoju vlastnú značku ginu
Britská kráľovná Alžbeta II. predstavila svoj vlastný gin založený na prísadách zo svojej záhrady. Informoval o tom v utorok webový spravodajský portál The Brussels Times. Čítať ďalej
14 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Pretože pandémia nebude pravdepodobne porazená do novembra, pracuje sa na plánoch, ako sa môže kráľovná zúčastniť tejto spomienky pri dodržaní pravidiel pre sociálny odstup. Okrem iného sa uvažuje o tom, že bude slávnostný ceremoniál sledovať z balkóna Buckinghamského paláca, pričom by sa ho mal zúčastniť priamo aj princ Charles, ktorý už bol infikovaný vírusom Covid-19.

Ďalší zdroj dodal, že kráľovná stále pevne verí, že ju ešte verejnosť uvidí. „Kráľovná veľmi túži po návrate do práce a po normálnom pracovnom dni." Tak, ako ostatní vo Veľkej Británii, aj kráľovná v súčasnosti pracuje z domu. Jej týždenné stretnutia s premiérom Borisom Johnsonom sa konajú prostredníctvom videokonferencie.

Mimochodom, kráľovná Alžbeta II. sa svojho času vyjadrila, že jej najobľúbenejšou pesničkou je "Dancing Queen" od Abby. "Musím ju milovať, veď aj ja som kráľovná a rada tancujem" - povedala niekedy v roku 1980 istému moderátorovi televíznej hudobnej show.

A tu je dôkaz:



Možno si treba brať príklad od panovníčky Veľkej Británie, ktorá sníva po tom, aby si ešte mohla s ľuďmi podať ruky a zatancovať "kráľovnú tanca" od Abby.

Kráľovná Alžbeta II. oslavuje 94. narodeniny
Britská kráľovná Alžbeta II. sa v utorok dožíva 94 rokov, avšak pre súčasné opatrenia v súvislosti s koronavírusovou pandémiou sa oslavy budú konať iba v minimálnom móde. Čítať ďalej
21 | 04 | 2020 | TASR