Kočnerove apartmány na Donovaloch, tak obľúbené “smotánkou”, idú do dražby
01 | 09 | 2020 I Ivan Brožík

Marian Kočner poriadne schudobnie. A jeho bývalí priatelia si musia nájsť nového hostiteľa pre ich večierky.


“Mafián príde o majetky v stredisku Donovaly” - píše portál sme.sk. Okázalé majetky Mariána Kočnera a nielen na Donovaloch, budú meniť majiteľa. “Po tom, čo predal kúpele v Korytnici, nútene príde o majetok na Donovaloch. Koncom septembra sa totiž chystá dražba jeho apartmánov, ktoré sa nachádzajú v hotelovom komplexe Residence Hotel.” Píše citovaný portál.

Už teraz sa hovorí, že čo do hodnoty majetku - zrejme sa na Slovensku deje “dražba roka”. Dražiť sa budú desiatky apartmánov a nebytových priestorov v hoteli, ktorý postavil. Ich hodnota podľa znalca dosahuje takmer päť miliónov eur.

Dražiteľom je spoločnosť Italmarket Slovakia, ktorá má na priestory, ktoré patria Kočnerovej firme, záložné právo.

Donovaly boli Kočnerovou mantrou. Tam robil väčšinu svojich obchodov, tam hostil a ubytovával všetkých, o ktorých predpokladal, že niečo znamenajú a že by ich mohol raz potrebovať. Práve tam začínal developerskú „kariéru“ a toto turistické stredisko bolo vždy v centre jeho záujmu.

Residence Hotel z roku 2010 patrí medzi najväčšie v celom regióne. Postavil ho, ale nevlastnil ho sám. Bude zaujímavé sledovať kto, aký subjekt alebo spoločnosť majetok, zhabaný Kočnerovi, nadobudne.

Rôzni Kočnerovia a Bašternákovia svoje majetky už pred štátom neskryjú
Vláda schválila zákon, ktorý umožní zaisťovať majetok zadržaným osobám. Kým v minulosti si obžalovaní stíhali skryť majetok ešte pred jeho právoplatným zaistením, teraz to bude inak. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Ivan Brožík