Viac ako desať tisíc ľudí bez masiek sa zhromaždili v Londýne a požadujú, aby sa systém vrátil „späť do normálu“ (VIDEO)
31 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Davy Britov, ktorí sú unavení z uzamknutia, sa zhromaždili v Londýne na proteste „Zjednotenie sa za slobodu“ proti opatreniam Covid-19, informuje portál RT.


Ľudia sa začali zhromažďovať na londýnskom Trafalgarskom námestí okolo poludnia a potom pochodovali k parlamentu, aby preukázali nesúhlas s prebiehajúcimi bezpečnostnými opatreniami, ktoré boli zavedené v rámci reakcie Spojeného kráľovstva na pandémiu.



Zhromaždenie, na ktoré sa okrem iného skandovali heslá ako "už žiadne blokovania - žiadne spoločenské rozdiely - žiadne masky“, prilákalo viac ako 10 000 ľudí zdesených nad hroziacou perspektívou zavedenia ďalšieho blokovania, pričom v médiách sa objavujú správy o „druhej vlne“.



Jedna žena uviedla pre portál The Guardian, že reakcie vlády na vypuknutie choroby boli „úplne neprimerané“, pričom dodala, že „boli odobraté slobody ľudí“ a že to bude „len horšie a horšie“.



Keď davy pribúdali, začali skandovať heslá ako „sloboda!“ a „zachráňte naše práva“.



Zábery ukazujú demonštrantov, z ktorých mnohí nenosili masky, zatiaľ čo iní vírus priamo označili za „podvrh“.



Londýnska demonštrácia bola len jednou zo série nedávnych protiblokovacích udalostí v Európe, kde je pre čoraz viac ľudí ťažké udržať krok s neustále sa meniacimi predpismi Covid-19 a sú skeptickí voči bezpečnostným opatreniam.

Dôkazy, že masky chránia pred koronavírusom, „nie sú veľmi presvedčivé“
Napriek príkazom na nosenie masiek, ktoré boli zavedené na zastavenie šírenia Covid-19, zástupkyňa vedúceho lekárstva Veľkej Británie Jenny Harriesová spochybňuje ich efektívnosť, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Marek Molnár