Sobotná búrka zabíjala v rakúskom Burgenlande
31 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Búrkový podvečer dopadol tragicky pre troch neobvyklých pasažierov minibusu.


Počas prudkej búrky v sobotu v obci Burgauberg-Neudauberg (okres Güssing) v južnom Burgenlande padol strom na minibus. Podľa informácoí krajinských bezpečnostných síl Burgenlandu boli zabití traja väzni. Štyria ďalší ľudia, ktorí sa vo vozidle nachádzali, boli so zraneniami prevezení do Oberwartskej nemocnice. O nešťastí informuje wienerzeitung.at.

Na miesto nešťastia boli okamžite vyslaní záchranári s množstvom techniky. Boli tam aj členovia hasičského zboru. Ďalšie informácie o priebehu nehody a podrobnosti totožnosti osôb, ktoré boli účastníkmi udalosti, neboli nateraz k dispozícii. Burgenlandská polícia tragédiu nekomentovala, okrem iného aj s odvolaním sa na skutočnosť, že príbuzní obetí nešťastia ešte neboli informovaní.

V čase nešťastia okolo 17. hodiny bol južný Burgenland bičovaný masívnou búrkovou činnosťou. Ako informovalo oblastné stredisko hasičov na žiadosť rakúskej tlačovej agentúry, stromy boli vyvrátené aj popri mnohých ďalších regionálnych cestách. Okrem toho mali dobrovoľní hasiči plné ruky práce s odčerpávaním zaplavených domov a ich pivníc.

SHMU: V nedeľu treba počítať s horúčavami, búrkami aj silným vetrom
Počas nedele (30. 8.) treba na území Slovenska počítať s horúčavami, búrkami aj so silným vetrom na horách. Na svojom webe na to upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Vydal preto výstrahy prvého a druhého stupňa. Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | TASR