Osobné vozidlo neďaleko Soulu narazilo do amerického obrneného vozidla, 4 civilisti zomreli (VIDEO+FOTO)
31 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Štyria miestni obyvatelia juhokórejského mesta Pocheon neoprežili zrážku s americkým obrneným vozidlom smerujúcim na vojenskú základňu neďaleko Soulu. Americký vojak utrpel menšie zranenia, informuje portál RT.


Havária sa stala neskoro v nedeľu v meste Pocheon, 40 kilometrov severne od juhokórejského hlavného mesta Soul, informovala agentúra Yonhap.

Auto so štyrmi civilistami na palube údajne narazilo do zadnej časti amerického vojenského vozidla na ceste na vojenskú základňu v Čchorwon v provincii Kangwon na hranici so Severnou Kóreou.

[0]=AZUGFpUD7-d5L1-9E0iLK0E_rw3XBvTXRQHaxaFxgLCBsVhrmFjupXHpdRW4Dq6vRjGETPHdAQbYkoQO-XGBCnIKHEWLDikie34iOMzDwShJQFtqjnYHv7pxgZvzF8orPT_hP4HMqjaTj6E6_HRGduLEA1jwZ9YFO-N0PQiG3gSkoA

Štyri obete, všetky vo veku okolo 50 rokov, boli prevezené do nemocnice, neskôr v noci však zraneniam podľahli, a to aj napriek snahám o ich resuscitáciu.

Fotografie z miesta udalosti ukazujú, že predná časť osobného automobilu je totálne rozbitá a trosky sú rozmetané po ceste.



Pracovníci USA, ktorí sa vracali z cvičenia, vyšli z havárie viac menej nezranení. Jeden vojak bol prevezený do nemocnice s ľahkým zranením.

Nie je jasné, čo viedlo ku kolízii. Polícia hovorí, že bude vykonaná pitva u vodiča osobného automobilu. Miestne médiá informujú o tom, že vojenské vozidlo sa pomaly pohybovalo predtým, ako sa údajne do neho narazilo.

Dôkazy, že masky chránia pred koronavírusom, „nie sú veľmi presvedčivé“
Napriek príkazom na nosenie masiek, ktoré boli zavedené na zastavenie šírenia Covid-19, zástupkyňa vedúceho lekárstva Veľkej Británie Jenny Harriesová spochybňuje ich efektívnosť, informuje portál RT. Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Marek Molnár