Vladimír Putin a Alexander Lukašenko sa dohodli na stretnutí v Moskve
30 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Pracovná nedeľa oboch prezidentov - v telefonickom rozhovore vznikla dohoda na stretnutí v hlavnom meste Ruskej federácie.


Tlačový tajomník ruského prezidenta oznámil, že presný termín bude ešte oznámený, pôjde asi o časový horizont do troch týždnov. O aktualite informoval portál kp.ru.

Ruský prezident Vladimír Putin a bieloruská hlava štátu Alexander Lukašenko sa počas telefonického rozhovoru 30. augusta dohodli, že v nadchádzajúcich týždňoch sa v Moskve uskutoční ich vzájomné stretnutie. Informáciu potvrdila tlačová služba Kremľa. „Bolo dohodnuté, že v nadchádzajúcich týždňoch sa uskutoční stretnutie v Moskve,“ píše sa v jej správe.

Služba taktiež informovala, že prezidenti podporili vzájomnú pripravenosť na posilnenie rusko-bieloruského spojenectva. Ruský prezident zároveň zablahoželal Lukašenkovi k narodeninám. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov oznámill, že termín stretnutia prezidentov bude určený v krátkom čase. Zdôraznil, že sa tak stane v najbližších týždňoch.

Telefonická komunikácia najvyšších predstaviteľov Ruskej federácie a Bieloruska nabrala na intenzite v uplynulých dňoch, poznamenaných masívnymi demonštráciami v Bielorusku.

Lukašenko požiadal Putina o vytvorenie záložnej policajnej jednotky
Rusko na žiadosť bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka vytvorilo záložnú policajnú jednotku. Použitá by však mala byť len v prípade, ak by sa situácia počas demonštrácií po kontroverzných bieloruských prezidentských voľbách vyhrotila. V... Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR