Liečba detských onkologických ochorení napreduje, pomáhať budú aj odborníci zo zahraničia
30 | 08 | 2020 I SITA

Liečba detských onkologických ochorení na Slovensku napreduje, pomáhať budú aj odborníci zo zahraničia. Spoluprácu odborníkov z rôznych krajín bude na Klinike detskej hematológie a onkológie (KDHaO) v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave po novom zabezpečovať nový technologicky vyspelý priestor.


Ten umožní online konzultácie špecialistov z celého sveta. Takzvané telekonzílium sa podarilo klinike vybudovať najmä vďaka finančnej pomoci donorov neziskovej organizácie Deťom s rakovinou. Informovali o tom NÚDCH a Deťom s rakovinou n.o.

"Priama konzultácia zdravotného stavu pacienta s odborníkmi z celého sveta v reálnom čase a zadarmo prináša pacientom nádej a klinike vysokú pridanú hodnotu. Práve prinášanie špičkovej kvality služieb pre deti liečené na onkológii je naším cieľom a darí sa nám ho napĺňať len vďaka našim podporovateľom," uviedla riaditeľka organizácie Deťom s rakovinou Daša Malá Fabšíková.

Návštevnosť akvaparkov nebude môcť prekročiť kapacitu tisíc osôb
Slovenská asociácia akvaparkov, kúpalísk a plavární (SAAKP) sa opäť ohradila voči ohláseným preventívnym opatreniam v súvislosti s nástupom druhej vlny pandémie koronavírusu, ktoré sa týkajú obmedzenia okamžitej kapacity bez ohľadu na veľkosť... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | SITA


Štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Peter Stachura považuje telemedicínu v adekvátnych prípadoch za efektívny nástroj, ktorý má svoje významné miesto a opodstatnenie. "Naším spoločným cieľom je, aby mal pacient dostupnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť a zdravotnícki pracovníci adekvátne podmienky na svoju prácu. Je to záväzok a zároveň aj príležitosť skvalitniť systém zdravotníctva na Slovensku," doplnil.

Onkologické ochorenia detských pacientov patria medzi zriedkavé. Ročne ich na Slovensku pribudne priemerne 180. Liečba detí preto smeruje k individuálnemu prístupu a personalizovanej liečbe. Vzhľadom na pomerne malý počet pacientov musia lekári v niektorých prípadoch využiť skúsenosti zahraničných expertov.

Aerolínie Go2Sky oznámili koniec činnosti, môže za to prepad leteckej dopravy pre koronakrízu
Domáca letecká spoločnosť Go2Sky, spol. s r. o., zaoberajúca sa prenájmom lietadiel s posádkou a služieb, po necelých ôsmich rokoch fungovania oznámila koniec svojej činnosti. Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | SITA