Hviezda svetového biatlonu, bieloruska Domračevová, bola tajnou agentkou Lukašenka!
30 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Kto by to bol povedal, že hviezda svetového biatlonu nielen súťažila, ale aj špicľovala!


Daria Domračevová (34) bola dlhé roky agentkou bieloruskej tajnej služby, čohosi ako KGB, lenže na Lukašenkov spôsob. V tejto pozícii sa zúčastňovala na svetových športových podujatiachí až do roku 2014 v hodnoti poručíka tajnej služby. Portál čas.sk prináša viac podrobností.

Nadprácu pre bieloruskú KGB ukončila Domračevová po zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Tam pre bieloruskú štafetu vybojovala úspech v podobe zlata v pretekoch na 4 x 6 km. Určite a nesporne vynikajúca biatlonistka je štvornásobná olympijská šampiónka a dvojnásobná majsterka sveta.

Vladimír Putin a Alexander Lukašenko sa dohodli na stretnutí v Moskve
Pracovná nedeľa oboch prezidentov - v telefonickom rozhovore vznikla dohoda na stretnutí v hlavnom meste Ruskej federácie. Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Za zmienku stojí zaujímavosť, že Bielorusko si spolu s Ruskom po rozpade bývalého zväzu sovietskych republík ako jediné ponechalo značku tajnej služby KGB, hoci v národnej jazykovej mutácii s iniciálami KDB. Nikto iný názov diktátorskej tajnej služby nepoužíva, pretože symbolizuje tajnú komunistickú políciu a politické represie. "Daria pracovala pre KGB do roku 2014, ale už tam nie je," vyhlásil mediálny pracovník bieloruského národného tímu v biatlone. Informuje o tom aj portál srbského denníka Blic.

Domračevovej bilancia (v športových úspechoch) je závratná - 34 víťazstiev a celkovo 81 pódiových umiestnení vo Svetovom pohári. Na konte má jeden veľký glóbus a päť malých za jednotlivé disciplíny Svetového pohára. Okrem toho, že bola náročnou súperkou "našej" Anastasie Kuzminovej, je v súčasnosti manželkou tiež vynikajúceho biatlonistu, nórskeho fenoména Oleho-Einara Björndalena. Spolu vychovávajú trojročnú dcéru Xeniu. V septembri 2019 sa Domračevová a Björndalen stali trénermi čínskej biatlonovej reprezentácie a majú za úlohu ju pripraviť na fantastické výkony na ZOH 2022 v Pekingu.

Ako dopadlo hľadanie „ruskej hrozby“ pre Lukašenka (Arina Cukanova)
Komentár Ariny Cukanovej (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Iveta Machová