Ukrajinská stíhačka Su-27 "nechtiac zložila" dopravnú značku uprostred diaľnice
29 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Vojenské bojové lietadlo sa takmer zrútilo pri nácviku pristátia na diaľnici. Našťastie sa však fyzicky zrútila iba dopravná značka.


Ukrajinské stíhacie lietadlo Su-27 počas cvičení v oblasti Rivne zbúralo dopravnú značku na diaľnici. K incidentu došlo počas nácviku pristávacieho manévra na diaľnici Kyjev-Chop v piatok 28. augusta, píše miestny denník Strana.ua. Opisuje ho aj portál kp.ru.

Zverejnené zábery ukazujú, ako stíhač po pokuse o pristátie zachytil časťou stroja dopravné značenie, následne po plnej forsáži sa mu podaril vzlet a až potom definitívne a poškodený v oblasti nasávania vzduchu do pravého motora pristál.

Na účel tohoto cvičenia úrady časť diaľnice odstavili pre bežnú dopravu, čo je na Ukrajine celkom obvyklé. Vyhradený úsek sa zmenil na pristávaciu dráhu. Cestná služba v oblasti Rivne informovala, že na tejto trase je každoročne poškodených niekoľko dopravných značiek.



Video zachytáva podobný incident na Ukrajine, pri ktorom došlo takmer k havárii stíhačky.

Dve stíhačky Su-27 "odprevadili" F-16, ktorá letela k ruskej hranici (VIDEO)
Dvojica ruských stíhacích lietadiel Su-27 rýchlo ukončila rutinný cvičný let, aby sprevádzala belgické bojové lietadlo blížiace sa k štátnej hranici, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Marek Molnár