Ruskí novinári, zbavení akreditácie, opúšťajú Bielorusko
29 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Ruské veľvyslanectvo v Minsku v týchto chvíľach zabezpečuje technické okolnosti odchodu štyroch ruských novinárov z Bieloruska.


Štyria novinári z Ruska, ktorým bieloruské ministerstvo zahraničia odobralo akreditáciu, opustia územie republiky. Ich odchod zabezpečujú zamestnanci ruského veľvyslanectva v Minsku, povedal v sobotu 29. augusta tlačový tajomník ruského veľvyslanectva Alexej Maskalev v rozhovore pre agentúru TASS. Informuje portál kp.ru.


Novinári boli zbavení akreditácie, veľvyslanectvo zabezpečuje ich odchod z Bieloruska v súlade s rozhodnutím bieloruských orgánov činných v trestnom konaní. Novinári pracovali pre agentúru Associated Press a nemecký televízny kanál ARD,  konretizoval diplomat. Zástupcovia médií boli rozhodnutím medzirezortnej komisie pre informačnú bezpečnosť zbavení akreditácie. Tlačová služba ministerstva zahraničných vecínovinárov o rozhodnutí komisie informovala telefonicky.


Webová stránka kp.ru predtým písala, že všetci ruskí novinári, ktorí sa venovali demonštráciám opozície v Minsku a boli predvedení na policajné oddelenia, boli prepustení.


Tajný telefonát medzi Putinom a Contem: „Európa nesmie zasahovať v Minsku“
Kremeľ už niekoľko dní zintenzívňuje kontakty s hlavnými európskymi krajinami. Začal telefonickým rozhovorom s kancelárkou Angelou Merkelovou, potom prišiel na rad francúzsky prezident Emmanuel Macron, predseda Európskej rady Charles Michel a včera... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Ivan Brožík