Elon Musk si zahral vo filme Iron Man! (VIDEO)
29 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

Všetci určite poznáte film Iron Man 2, všimli ste si ale niekedy, že si v ňom zahral aj známy inžinier a vynálezca Elon Musk? Príbeh za oponou je však oveľa dlhší, informuje portál Kinotip2.


Elon Musk je významný juhoafrický podnikateľ, spoluvlastník internetového bankovníctva PayPal, zakladateľ kozmickej spoločnosti SpaceX a teraz na pozícii CEO vedie automobilku Tesla Inc. A áno, zahral si tiež v Iron Manovi 2!

Elon Musk sa s Tonym Starkom (Robert Downey Jr.) vo filme stretol pred pretekmi Grand Prix v Monacu, kde bol ako divák. Samozrejme nestvárnil nikoho iného, ako seba samého.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=nfiRd4Y5z_g&feature=emb_logo

„Tie vaše motory Merlin sú fantastické.“ hovorí Tony Stark Muskovi.

Tie ale naozaj existujú! A hádajte kto ich vlastní? Merlin sú raketové motory vyvinuté práve Muskovou spoločnosťou SpaceX pre použitie na raketách Falcon 1, Falcon 9 a Falcon Heavy.

V tejto scéne sme ho síce mohli vidieť len 5 sekúnd, Muskov vplyv na Iron Man filmy ale zasahuje ešte oveľa ďalej.

Už v roku 2008, pri nakrúcaní prvého Iron Man filmu sa Robert Downey Jr. s Elonom Muskom zišiel, pretože vedel, že je považovaný za skutočného Iron Mana. Chcel teda zistiť, ako by Iron Man mohol v skutočnosti existovať a vžiť sa tak lepšie do svojej role. Musk mu teda predviedol továreň SpaceX a urobil mu súkromnú prehliadku. Odvtedy spolu spolupracujú, čo sa vo filmoch taktiež prejavilo.

Elon Musk chce ovládnuť globálnu prepravu cestujúcich projektom Starship
Muskov Starship tak ľahko nenahradí letecké linky, zhodujú sa astronómovia Čítať ďalej
02 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Vo filme Iron Man 2 boli využité priestory SpaceX, kde ich Elon Musk nechal natáčať, a to dokonca zadarmo. V prvom filme navyše môžete vidieť aj Teslu požičanú priamo od Muska.

Keď teda nabudúce budete sledovať Iron Mana, všimnite si týchto zaujímavých detailov, za ktorými sa však skrýva oveľa dlhší príbeh.

“Hej chlapci, mám 40, už sme starci” - Macaulay Culkin na Twitteri
Herec Macaulay Culkin oslávil svoju štyridsiatku niekoľkými veselými tweetmi - a jeho fanúšikovia zrazu zistili, že sú vlastne už riadne dospelí. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Ivan Brožík