Berlínska nemocnica Charité hlási, že Navaľnyj je mimo ohrozenia života
29 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Je síce v kóme a na prístrojoch, ale prognózy má dobré.


Odborníci na berlínskej klinike Charité , kam poslali ruského blogera Alexeja Navalnyho na liečenie, vyhlásili, pacient nie je v ohrození života. Vyhlásenie bolo zverejnené na oficiálnej stránke zdravotníckej inštitúcie na Twitteri . Informuje o ňom portál kp.ru.

„Pán Navaľnyj pokračuje v liečbe na jednotke intenzívnej starostlivosti, z pohľadu fyzického stavu je v kóme a na umelej pľúcnej ventilácii. Aj keď jeho stav zostáva vážny, jeho život nie je bezprostredne ohrozený", uvádza sa v správe.

Oficiálna správa nemocnice Charité na jej Twitteri.


Napriek pozitívnemu trendu však odborníci poznamenávajú, že „je príliš skoro na hodnotenie dlhodobých následkov“.

Na konci tlačovej správy sa hovorí, že špecialisti kliniky Charité udržiavajú úzky kontakt s manželkou Alexeja Navaľného a zverejnenie podrobných informácií o zdravotnom stave pacienta je s ňou vždy koordinované.

Pripomeňme, že Navaľnyj sa cítil zle na palube lietadla, ktoré letelo z Tomska do Moskvy. Kapitán urgentne pristál s lietadlom v Omsku , kde bol bloger prijatý do nemocnice. Lekári dospeli k záveru, že prudké zhoršenie Navaľného stavu bolo spojené s metabolickými poruchami. Manželka Alexeja Navaľného trvala na preložení svojho manžela na berlínsku kliniku. V súčasnosti sa politik ešte stále neprebral - je v kóme.

Tvrdenie, že Navaľnyj bol otrávený je predčasné
Kremeľ v utorkovom vyhlásení uviedol, že tvrdenie Nemecka o otrávení predstaviteľa ruskej opozície Alexeja Navaľného je predčasné, píše agentúra AFP. Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR