Krajniak si na pomoc povolal Vladimíra Palka
28 | 08 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Minister Krajniak má nového spolupracovníka. Je ním exminister vnútra Dzurindovej vlády!


Nový spolupracovník Milana Krajniaka, Vladimír Palko hovorí, že za svoju prácu u ministra práce neberie žiadne peniaze a so stranou Sme rodina nemá nič spoločné, píšu Aktuality.

Vladimír Palko bol v časoch druhej Dzurindovej vlády ministrom vnútra za KDH. Webový portál Aktuality.sk uvádza, že Palko dnes na Facebooku oznámil, že je už takmer mesiac členom pracovnej komisie, ktorá pripravuje návrh reformy dôchodkového zabezpečenia.

Do funkcie ho vraj vymenoval sám Krajniak. Ten sa s Palkom pozná už roky. Obaja politici v minulosti spolu pôsobili práve v Kresťanskodemokratickom hnutí. Minister práce Milan Krajniak sa podľa portálu čoraz viac obklopuje ľuďmi zo silne konzervatívneho prostredia.

OĽANO do parlamentu predloží novelu vysokoškolského zákona, ktorá umožní odoberať tituly
Poslanci z vládnej strany Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) na najbližšej schôdzi parlamentu 2. septembra predložia návrh novely vysokoškolského zákona, ktorá umožní rektorom odnímať vysokoškolské tituly. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | SITA


Exminister Palko opustil KDH v roku 2008 a spoluzakladal KDS, no neskôr z politiky odišiel. Tento rok sa spomínal aj ako možný nástupca Alojza Hlinu vo funkcii predsedu KDH, napokon sa však o tento post neuchádzal.
Okrem dôchodku aj bonus

Aktuality.sk ďalej informujú, že Vladimír Palko na Facebooku píše i o tom, že o sociálnu politiku štátu sa začal zaujímať už pred takmer 15 rokmi. Navrhoval, aby okrem starobného dôchodku ľudia poberali aj príspevok, ktorého výška sa bude odvíjať od toho, koľko odvádzajú štátu na odvodoch dôchodcove deti. „Skrátka ide o to, aby pracujúci človek neodvádzal všetko štátu do jednej kopy, ale aby mohol trochu najprv zvýhodniť svojich vlastných rodičov, a až potom anonymnú masu dôchodcov,“ vysvetľuje na sociálnej sieti Palko.

Prvým človekom, ktorému o svojom zámere koncom roka 2006 hovoril bol vraj Milan Krajniak, a ten si jeho návrh tiež osvojil. „Tento dôchodok sme nazývali rodičovským pilierom, resp. rodičovským bonusom. Ako vieme, v KDH to nevyšlo,“ dodáva Palko. Zámer ministra Krajniaka podľa neho je, že rodičovský bonus sa bude robiť priamym transferom (asignáciou) časti odvodov pracujúcich detí k ich rodičom-penzistom, uvádzajú ďalej Aktuality.sk..
Pomoc bez honoráru

Exminister vnútra na sociálnej sieti tiež vysvetľuje, že za svoju prácu v komisii nepoberá žiadny plat, a jeho pôsobenie „nemá žiadne politické súvislosti“. „Je založené na tom, že s Krajniakom sa poznáme z KDH, ide o presadenie myšlienky, ktorú sme spoločne presadzovali už v minulosti. Nemá to nič spoločné so stranou Sme rodina, s ktorou nemám žiadne kontakty, ani plány do budúcnosti,“ poznamenal ďalej na sociálnej sieti Vladimír Palko.

Minister vnútra už má náhradu za Lučanského na čele polície
“S definíciou korupcie je to ako s Colombovou ženou. Všetci o nej hovoria a nikto ju nevidel” - vysvetľuje svoj výrok na tému korupcia spred dvoch rokov Peter Kovařík, údajný nástupca súčasného policajného šéfa Lučanského. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Ivan Brožík


Milan Krajniak podľa Aktuality.sk už s ponukou na spoluprácu oslovil viacero konzervatívnych osobností. Na čele Inštitútu pre výskum práce a rodiny napríklad vymenil sociologičku Silviu Porubänovú za konzervatívneho publicistu Romana Jocha, ktorý v minulosti pôsobil ako poradca českého premiéra Petra Nečasa. V susednom Česku svojimi výrokmi viackrát vyvolal rozruch, napríklad za výrok, že „kontrolované mučení by mělo být povoleno jen za účelem získávání informací, jež zachrání nevinné životy“.
Chceli ju radšej vyhodiť

Známym sa Joch podľa portálu stal najmä tým, že prezidenta Václava Klausa označil za „ufňukanou kremlofilní bábu“. Okrem Porubänovej skončila za Krajniaka na miniserstve aj Oľga Pietruchová, riaditeľka odboru rodovej rovnosti. Pietruchová síce podľa Aktuality.sk odišla sama, no poslanec Sme rodina Peter Pčolinský jej odchod komentoval slovami: „Je mi ľúto, že sa rozhodla sama odísť. Chceli sme ju radšej vyhodiť.“ Pietruchovú potom nahradila Zuzana Brixová, ktorá predtým pracovala ako právnička pre Konferenciu biskupov Slovenska.

Primátori miest by eurofondy rozdeľovali zdola-nahor, cítia sa nepochopení
Primátori miest sa cítia nepochopení pri tvorbe pravidiel čerpania eurofondov v novom programovom období na roky 2021 až 2027. Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR