Americká ekonomika trpí historicky najostrejším poklesom HDP
28 | 08 | 2020 I Marek Molnár

Americká ekonomika zaznamenala najhorší pokles, ktorý sa odohral v druhom štvrťroku počas vrcholu krízy Covid-19, pričom sa HDP znížilo o 31,7 percenta, nasvedčujú tomu revidované údaje od Úradu pre ekonomickú analýzu, informuje portál RT.


Posledné prepočítanie hrubého domáceho produktu (HDP) v USA je o niečo lepšie ako odhad z minulého mesiaca, keď agentúra uviedla, že najväčšia svetová ekonomika sa v období od apríla do júna zníži o 32,9 percenta. Avšak stále ide o historicky najostrejší pokles HDP.

Súčasný pokles nastal, keď väčšina obchodných aktivít bola paralyzovaná na celé týždne, a milióny Američanov prišlo o prácu v dôsledku prísnych domácich opatrení, ktoré boli zavedené kvôli smrtiacemu vírusu. Napriek tomu, že USA mali najväčší počet infekcií Covid-19, USA postupne zrušili blokády, čo by mohlo v ďalšom štvrťroku vydláždiť cestu k čiastočnému uzdraveniu.

Existujú však obavy, že druhá vlna Covid-19 môže prísť tento rok na jeseň, čo opäť naruší hospodárstvo.

USA ponúkajú päť miliónov dolárov za informácie o unesených mužoch v Afganistane
Americké ministerstvo zahraničných vecí ponúklo odmenu vo výške približne päť miliónov dolárov za informácie, ktoré pomôžu lokalizovať a oslobodiť dvoch Američanov unesených v Afganistane. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | TASR


„Úplné ekonomické účinky pandémie Covid-19 nie je možné vyčísliť v odhade HDP na druhý štvrťrok 2020, pretože vplyvy sú spravidla zakotvené v zdrojových údajoch a nedajú sa identifikovať osobitne,“ uviedla kancelária pre hospodársku analýzu (BEA).

Ministerstvo práce USA zverejnilo vo štvrtok čerstvé údaje o nezamestnanosti. Viac ako jeden milión Američanov požiadalo o dávky v nezamestnanosti v týždni končiacom sa 22. augusta. To bolo 22. obdobie za 23 týždňov, kedy počet žiadostí bol viac ako jeden milión.

Biely dom vyslal 1 000 vojakov národnej gardy a 200 agentov na pomoc Kenoshe (VIDEO)
Trumpova administratíva vyslala takmer 1 000 vojakov národnej gardy a viac ako 200 federálnych agentov na podporu miestnych orgánov činných v trestnom konaní v meste Kenosha, ktoré je postihnuté nepokojmi potom, čo polícia postrelila Jacoba Blaka,... Čítať ďalej
28 | 08 | 2020 | Marek Molnár