Víchor prevrátil skákací hrad: Šesť detí je zranených, jedno prevážali vrtuľníkom do nemocnice
27 | 08 | 2020 I Timotej Dudka

V českom Fajnparku pri Chlumci nad Cidlinou to mohlo skončiť veľkou tragédiou! Aj napriek víchriciam usporiadateľ otvoril skákací hrad, ktorý sa kvôli nepriaznivému počasiu prevrátil. Šesť detí skončilo v starostlivosti lekárov, jedno s vážnejším poranením hlavy museli previezť vrtuľníkom do nemocnice.


Ako informuje portál Expres, polícia prijala oznámenie, že sa zrútila jedna z atrakcií vo Fajnparku a v ohrození sú malé deti, v stredu pred trinástou hodinou. „Na mieste zasahovali štyri jednotky hasičov, do starostlivosti zdravotníkov bolo odovzdaných celkom šesť osôb,“ uviedli na Twitteri krajskí hasiči.



Usporiadateľ, hoci bol oboznámený s predpoveďou počasia a vedel, že celú republiku zasiahne silná víchrica, otvoril vonkajší zábavný park a pustil deti na atrakciu.

„Možno následkom poryvu vetra došlo k zrúteniu atrakcie. Transportovali sme do fakultnej nemocnice v Hradci Králové všetkých šesť zranených detí od troch do sedemnástich rokov,“ uviedla dispečerka Zdravotníckej záchrannej služby.

Trojročného chlapca museli previezť vrtuľníkom s ťažším zranením hlavy. Ostatné deti utrpeli stredne ťažké a ľahšie poranenia. „Žiadny pacient nie je v priamom ohrození života,“ uviedol pre ČTK lekársky námestník Zdravotníckej záchrannej služby Anatolij Truhlář.

Podľa Českej televízie personál rozľahlý areál v čase nehody práve kvôli silnejúcemu vetru uzatváral, ale atrakciu zatvoriť nestihol. Park bol okamžite uzavretý a polícia skúma, čo sa presne stalo.

Pohreb obetí autonehody na Liptove: Štyroch chlapcov pochovali tak, ako sedeli v aute
Prípad tragickej autonehody na Liptove, pri ktorej minulú stredu zomreli štyria chlapci (†11, †11, †10, †6) a Marián (†43), sa v nedeľu uzavrel. Chlapci boli pochovaní v malých bielych rakvách, a to vedľa seba v takom poradí, v akom sedeli v aute... Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Timotej Dudka