Viac než polovica Rusov sa obáva, že ich očipujú bez ich vedomia
27 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Až 77 % Rusov, ktorí počuli o čipovaní ľudí, má k nemu odmietavý postoj, uviedol portál Pravda.ru.


Špecialisti Celoruského výskumného centra pre výskum verejnej mienky v Ruskej federácii urobili prieskum týkajúci sa postoja obyvateľov k čipovaniu. Až 54% opýtaných bolo jednoznačne proti a pre 11% v prieskume bol tento problém ľahostajný. Čipovanie ľudí považuje za dobrý nápad len 8 % obyvateľov Ruska. Štyri percentá opýtaných nevedeli na otázku odpovedať.



Čo vedia Rusi o čipovaní

Na základe prieskumu sa ukázalo, že väčšina obyvateľov Ruska, presne 69%, už o čipovaní niečo počula, avšak bez bližších podrobností. O čipovaní má dostatok informácií 15% opýtaných občanov. Takmer 51% oslovených si je istých, že už dnes existujú technické možnosti čipovania ľudí. Len sa zatiaľ naplno nevyužívajú.


Celkovo 16% zúčastnených si myslí, že čipovanie bude možné v ďalekej budúcnosti. Len 6% občanov Ruska verí, že táto technológia sa v blízkej budúcnosti stane populárnou. Ďalších 13% nevedelo k otázke zaujať postoj.


Čipovanie ľudí pod zámienkou očkovania? (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
25 | 03 | 2020 | Preklad: Redakcia HD

„Výhody“ a nevýhody čipovania

Niektorí Rusi dokonca veria, že čipovanie má svoje výhody. Až 9% opýtaných sa preto domnieva, že čipy odstránia potrebu nosiť so sebou osobné doklady. A 6% si myslí, že vďaka nim bude možné ľahšie určiť miesto pobytu osoby. Len 4% sa domnievajú, že sa vďaka čipom zjednodušia bezkontaktné platby. Až 34% občanov v tom ale nevidí žiadne výhody. Takmer 32% opýtaných sa k tomu nevedelo vyjadriť.



Hrozba straty slobody

Za riziko čipovania považuje 35% Rusov hrozbu kontroly a porušovania práv a slobôd. Škodlivého vplyvu na zdravie sa obáva 16% opýtaných. Možnosti ovládať čipované osoby sa bojí 11%. Ďalších 25% nevedelo odpovedať.


Ako sa zrodila a rozvinula myšlienka čipovania populácie
Konšpiračná teória a nový svetový poriadok. Ako sa zrodila a rozvinula myšlienka čipovania populácie Čítať ďalej
31 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič

Čipovanie bez súhlasu?

Až 54% opýtaných sa obáva, že ich môžu očipovať bez ich vedomia. Ostatných 42% je presvedčených, že to nie je možné. Vyjadriť sa k tomu nevedelo 5%.


Naopak, 52% opýtaných sa nebojí, že budú čipovaní bez výslovného súhlasu. Tejto perspektívy sa však obáva až 45% ľudí. Zvyšné 3% nevedelo na túto otázku odpovedať.


Do prieskumu sa zapojilo 1600 obyvateľov Ruska nad 18 rokov.


Bill Gates vyhlásil, že presne vie, kedy sa pandémia COVID-19 skončí
Bill Gates urobil minulý týždeň v rozhovore pre týždenník The Economist prekvapujúcu a jednoznačne precíznu predpoveď: „Až keď vo svete zomrie niekoľko miliónov ľudí, tak sa pandémia infekčného ochorenia na Covid-19 skončí. Do konca roku 2021... Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | Gabriel Matta