Spravodajská televízia TA3 mení veliacu posádku
27 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Menia sa jej bližšie nešpecifikované “vlastnícke štruktúry”, ale aj riadiaci manažment. Medializované mená mnohé naznačujú.


Novým riaditeľom televízie bude Michal Ruttkay, do predstavenstva prídu viaceré mediálne známe mená - Oľga Dúbravská, ktorá má mať na starosti marketing a Zuzana Martináková, ktorá má stáť na čele spravodajstva. O pripravovaných zmenách informuje portál strategie.hnonline.sk.

Viac podrobností sa na verejnosť nateraz nedostalo. "V tejto chvíli je predčasne niečo, čo je vo fáze rokovaní potvrdzovať, ale zároveň aj vyvracať. V momente, keď bude všetko rozhodnuté, budeme vás informovať. Pokiaľ nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič," povedala pre portál strategie.hnonline.sk Oľga Dúbravská.

Pavol Rusko prišiel o všetko, bývalý minister a mediálny magnát je momentálne bez domova
Bývalému riaditeľovi televízie Markíza Pavlovi Ruskovi, ktorého súd spolu s Marianom Kočnerom zatiaľ neprávoplatne odsúdil v kauze zmenky, už v roku 2011 zablokovali účty a na jeho nehnuteľnosti boli uvalené exekúcie. Prišiel aj o 13 miliónov... Čítať ďalej
27 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok


Michal Ruttkay v roku 2017 kandidoval na pozíciu generálneho riaditeľa RTVS. V minulosti viedol dlhé roky reklamnú agentúru Creo Young & Rubicam. Zuzana Martináková je bývalá novinárka, ktorá začínala pôsobiť ešte v niekdajšom Slovenskom rozhlase, potom vstúpila do politika za Slobodné fórum a SDKÚ. V rokoch 2017 – 2018 pôsobila ako moderátorka a neskôr aj ako šéfka rádia Aktual, ktoré založil Martin Lengyel. V poslednom čase pôsobí v TV Pravda vo vydavateľstve Perex, kde spolupracuje aj s Oľgou Dúbravskou.

Oľga Dúbravská bola šéfkou spoločnosti OUR Media, ktorá vlastní mediálny dom Perex. Vychádza v ňom denník Pravda. Podľa neoficiálnych informácií, ktoré má citovaný portál k dispozícii, sa uskutočňujú rokovania s ďalšími osobami z mediálneho biznisu, ich mená zverejní nové predstavenstvo TA3 postupne.

TA3 začala vysielať predčasne v roku 2001, v čase pádu dvojičiek v USA. Jej zakladateľom bol Martin Lengyel. Stalo sa tak s finančnou podporou spoločnosti Horizont Slovakia.

Mainstreamové médiá hľadajú rasizmus všade
CNN posunula formu bojkotu kultúry na novú úroveň, keď si zobrala pod paľbu každodenný slovník, z ktorého väčšina slov nemá nič spoločné s rasizmom, informuje portál RT. Čítať ďalej
07 | 07 | 2020 | Marek Molnár