Muž v Jelšave chcel skočiť zo strechy, odhovárali ho traja vyjednávači
27 | 08 | 2020 I TASR

Viac ako štyri hodiny komunikovali traja policajní vyjednávači so 49-ročným mužom, ktorý sa v stredu (26. 8.) v Jelšave v Revúckom okrese vyhrážal, že skočí zo strechy rodinného domu.


O prípade TASR informovala hovorkyňa banskobystrického Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová s tým, že na mieste boli i zdravotní záchranári a hasiči.

„Ráno sme prijali oznámenie od družky muža, že sa nachádza na hrebeni strechy rodinného domu a chce spáchať samovraždu. Uviedla, že má pri sebe britvu aj kábel omotaný okolo krku a chce skočiť zo strechy. Muž bol rozrušený, trpel halucináciami a nechcel zo strechy zliezť. Pod hrozbou, že si ublíži, nechcel k sebe nikoho pustiť,“ priblížila hovorkyňa.

Vodič zo Srbska zahynul na ceste medzi Trnavou a Dolnou Krupou (FOTO)
Polícia v stredu (26. 8.) podvečer dokumentovala tragickú dopravnú nehodu, ktorá sa stala na ceste tretej triedy od Trnavy smerom na Dolnú Krupú. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | TASR


Dodala, že polícia uzavrela celú ulicu a na miesto sa dostavili traja policajní vyjednávači, ktorí dotyčného od jeho úmyslu odhovárali. „Po 14.00 h napokon muž dobrovoľne zliezol zo strechy a zdravotníci mu poskytli prvotné ošetrenie,“ konkretizovala Faltániová.

Následne policajti podľa jej slov muža previezli na policajné oddelenie v Jelšave a neskôr asistovali pri jeho prevoze na psychiatrické oddelenie v Rožňave.