Laura pustoší Lousianu (video)
27 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

"Bodá, páli, chce vás hodiť o zem" komentuje korešpondentka miestnej televízie pocity človeka, ktorý je vonku ako nechránený chodec.


Hurikán Laura dosiahol územie Lousiany. Na videu, ktoré zverejnil portál lastampa.it je možné sledovať záznam informácie korešpondentky televízneho kanála, ktorý sa venuje počasiu - The Weather Channel“ v priamom prenose.



Hurikán Laura, klasifikovaný ako kategória 4, dosiahol pobrežie juhozápadnej Louisiany. Národné hurikánové centrum uviedlo, že búrka, ktorá sa pred dorazením na pevninu prudko zintenzívnila, udrela o 1:00 ráno pri Camerone, asi 30 kilometrov východne od hranice s Texasom. "Potenciálne katastrofické dopady budú pokračovať," uviedli meteorológovia. Maximálny rýchlosť vetra vzrástla na 241 km / hod. a podľa predpovedí by mohlo padnúť až 46 centimetrov zrážok. To nie je omyl, nejde o milimetre, ale skutočne o centimetre.

Národné centrum hurikánov klasifikovalo Lauru ako hurikán štvrtej kategória. Hurikán si vyžiadal, aby úrady nariadili evakuáciu stoviek tisícov obyvateľov pozdĺž pobrežia Louisiany a Texasu.



Hurikán Isaias si v USA vyžiadal najmenej deväť obetí
Hurikán Isaias, ktorý v noci na utorok zasiahol východné pobrežie USA, si vyžiadal už najmenej deväť obetí na životoch. V dôsledku popadaných stromov ostali v stredu bez dodávok elektrickej energie milióny ľudí. Informovala o tom vo štvrtok... Čítať ďalej
06 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR