Generálny riaditeľ TikToku Kevin Mayer odstúpil kvôli sporu s Bielym domom (AKTUALIZOVANÉ)
27 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

Výkonný riaditeľ spoločnosti TikTok Kevin Mayer rezignoval. Ako dôvod rezignácie uviedol, že rozsah jeho úlohy riaditeľa tejto sociálnej platformy na zdieľanie videí je v súčasnosti oveľa väčší, ako sám dokáže zvládnuť, pretože spoločnosť čelí bezprecedentnému útoku Washingtonu.


Aktualizované 28.8.2020 o 9:00

Rozhodnutie Mayera opustiť spoločnosť prichádza niekoľko dní po tom, čo spoločnosť TikTok podala žalobu proti administratíve Donalda Trumpa za výkonný príkaz, ktorým bráni TikToku realizovať obchodné transakcie v Spojených štátoch. 

Dočasným generálnym riaditeľom firmy sa podľa správy agentúry Reuters stane Vnaessa Pappas. 

"V posledných týždňoch, keď sa politické prostredie výrazne zmenilo, som urobil významné úvahy o tom, čo si budú vyžadovať štrukturálne zmeny spoločnosti a čo to znamená pre globálnu úlohu, ktorú som podpísal, " uviedol v liste Mayer. Jeho odchod poznamenala najmä rastúca politická dimenzia úlohy generálneho riaditeľa, čím „významne zmenila“ jeho každodenné zodpovednosti.


Spoločnosť ByteDance, ktorá vlastní populárnu aplikáciu, uviedla vo vyhlásení, že dúfa, že rýchlo vyrieši obchodné prekážky, ktorým v USA čelí.

Washington tvrdí, že čínska spoločnosť ByteDance by mohla zdieľať údaje o súkromných užívateľoch s Pekingom a predstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť. Trump dal spoločnosti ByteDance ultimátum do 12. novembra aby ukončila svoju čionnosť alebo aby TikTok predala.

Slogan Siliconovej mafie: "všetko je biznis" (Valentín Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Zuzana Perželová