Elektronické stravné karty už môže využívať 320-tisíc zamestnancov
27 | 08 | 2020 I SITA

Zamestnávatelia sa počas koronakrízy pripravujú na druhú vlnu ochorenia COVID-19 prechodom na elektronické riešenia aj v oblasti platenia elektronickými stravnými lístkami. Bezhotovostné platby môže využívať už 320-tisíc zamestnancov. V porovnaní s minulým rokom takéto bezhotovostné platby využíva už o 50-tisíc zamestnancov viac.


"Počas krízy aj samotné reštaurácie, obchody, čerpacie stanice či úrady preferovali bezhotovostné platby. Myslím si, že platby kartou či appkou budú čím ďalej tým dôležitejším hygienickým opatrením aj pri súčasnom nástupe druhej vlny koronavírusu,“ uviedol v tlačovej správe prezident Asociácie moderných benefitov Štefan Petrík.

K opatreniam počas pandémie patrí aj minimalizovanie kontaktu s inými ľuďmi. Napríklad pri doručovaní jedla už niektoré služby ponúkajú možnosť bezkontaktného doručenia. "Kuriér vám jedlo niekde položí a vy si poň prídete, z rovnice sa tak vylúči možnosť priameho prenosu vírusu. Ak mal kuriér rukavice a v kuchyni dodržali všetky hygienické opatrenia, riziko prenosu ochorenia sa minimalizuje,“ tvrdí Petrík. Na to, aby bezkontaktné doručenie mohlo fungovať, musí platba prebehnúť vopred, bezhotovostne.

Asociácia moderných benefitov združuje spoločnosti Edenred Slovakia, UP Slovensko a Doxx-Stravné lístky. Členovia asociácie zabezpečujú zamestnanecké benefity, vrátane papierových a elektronických stravných lístkov, pre viac ako 770-tisíc zamestnancov pracujúcich u takmer 35-tisíc zamestnávateľov a SZČO.

Slovenská pošta rozšírila počet BalíkoBOXov na celom Slovensku na 94 terminálov
Slovenská pošta, a. s., rozširuje sieť BalíkoBOXov určených na doručovanie balíkov a balíkových zásielok. Čítať ďalej
27 | 08 | 2020 | SITA