V centre Bratislavy dvaja Somálčania pobodali Slováka
26 | 08 | 2020 I Imrich Kovačič

V centre Bratislavy skončil 27-ročný Slovák s bodným zranením. Vyšetrovateľ obvinil dvoch mladých občanov Rakúska, pôvodom zo Somálska.


Krvavá dráma sa odohrala v nedeľu ráno pred podnikom na Ventúrskej ulici v Bratislave. Slováka po predchádzajúcej roztržke s 24-ročným cudzincom, bodol s črepom z rozbitého pohára do ľavého boku druhý, 20-ročný cudzinec.

Ako informovala bratislavská krajská polícia, mladšieho z útočníkov vyšetrovateľ obvinil z ublíženia na zdraví a výtržníctva. V prípade dokázania viny mu hrozí trest na 2 roky až 5 rokov. Starší z cudzincov navyše pri zadržaní policajtom odovzdal vrecko s dvomi dávkami marihuany. Toho vyšetrovateľ obvinil z prečinu výtržníctva a z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Trestná sadzba v tomto prípade je až tri roky.

Obaja obvinení skončili v policajnej cele. Prípad polícia rieši v tzv. superrýchlom konaní.



Pohreb obetí autonehody na Liptove: Štyroch chlapcov pochovali tak, ako sedeli v aute
Prípad tragickej autonehody na Liptove, pri ktorej minulú stredu zomreli štyria chlapci (†11, †11, †10, †6) a Marián (†43), sa v nedeľu uzavrel. Chlapci boli pochovaní v malých bielych rakvách, a to vedľa seba v takom poradí, v akom sedeli v aute... Čítať ďalej
25 | 08 | 2020 | Timotej Dudka