Páči sa vám nejaká chata v národnom parku? Vyhoďte jej nájomníka a bude vaša!
26 | 08 | 2020 I Ivan Brožík

Presne tak sa dostal k chate v atraktívnom prostredí bývalý obchodný riaditeľ štátnych lesov. Aktuálneho nájomcu bez okolkov vyhodili.


Rozsiahle turistické stredisko Krpáčovo sa nachádza v pôvabnej podhorskej oblasti Horehronia v Nízkych Tatrách. V centre lokality je situovaná umelá vodná nádrž, ktorá sa v lete využíva ako kúpalisko. Krpáčovo je súčasťou Národného Parku Nízke Tatry. V tichom ihličnatom lese je vybudovaný veľký počet hotelov, penziónov a chát. Jedna z nich sa zapáčila bývalému obchodnému riaditeľovi štátneho podniku Lesy SR Tomášovi Kloučekovi. A tak sa do nej za nechutných okolností, o ktorých píše portál plus7dni.pluska.sk, nasťahoval.

Bývalé vedenie Lesov Slovenskej republiky bolo politicky obsadené Slovenskou národnou stranou. Súčasné poznatky orgánov činných v trestnom konaní poukazujú na obľúbené metódy spravovania štátneho majetku týmto manažmentom - korupciu a predražené nákupy. Napokon, bývalý prvý zástupca generálneho riaditeľa a šéf obchodu Tomáš Klouček už vymenil chatu v Krpáčove za priestory cely vyšetrovacej väzby.

Dvojica zadržaná v kauze Lesy SR bude právoplatne stíhaná väzobne
Bývalý obchodný riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Tomáš K. a konateľka firmy obchodujúcej s drevom Lucia Ď. budú právoplatne stíhaní väzobne. Čítať ďalej
18 | 06 | 2020 | TASR


Portál plus7dni.pluska.sk doslova píše: “Bezškrupulózne zneužívanie moci Klouček s vtedajším riaditeľom najväčšieho štátneho podniku Marianom Staníkom predviedli aj pri prenájme nehnuteľnosti, ktorú dostal Klouček za pár babiek. Štátny podnik prenajal Klouč­kovi... chatu za smiešnych 951 eur. Zmluva je podpísaná na neurčitý čas. Nehnuteľnosť mal v tom čase niekto v prenájme. ...Toho človeka stadiaľ vyrazili len preto, aby sa tam dostal pán Klouček.”

Nové vedenie Lesov SR popri iných “problémoch” podniku aj túto vec chce dať do právneho ale aj morálneho poriadku. V prvom rade treba zrušiť zmluvu s Kloučkom. “Pán Klouček má v tej nehnuteľnosti do konca roka zaplatený nájom, ale je veľmi pravdepodobné, že nájomná zmluva bude ukončená a vypovedaná. Preinvestoval tam nejaké peniaze na základe toho, že mu podnik schválil investíciu. S tým sa budeme musieť vyrovnať. Nemám v úmysle pokračovať v tom nájme,“ povedal pre citovaný portál súčasný generálny riaditeľ Matej Vigoda..

Tomáš Klouček ako manažér obchodu v Lesoch SR spravoval nákupy, obstarávania, predaj dreva a poľovníctvo. Nechutným “detailom” je skutočnosť, že za podnik riadil aj oblasť protikorupčného systému a nastavovanie transparentného obchodu s drevom. V júni bol políciou obvinený z prijímania úplatku a prania špinavých peňazí. “Od firmy, ktorá uspela v súťaži pre Lesy SR, si mal vypýtal províziu trinásť percent z mesačných faktúr. Na úplatkoch tak zinkasoval viac ako 147-tisíc eur.” informoval portál plus7dni.pluska.sk.

Vypovedanie zmlúv podnikom Lesy SR ohrozuje podľa odbornej platformy fungovanie sektora
Komplikovanú situáciu vlastníkov a obhospodarovateľov lesov a spracovateľov dreva vláda destabilizuje neprezieravými rozhodnutiami deformujúcimi obchodné vzťahy. Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | SITA