Ministri dnes budú rokovať o minimálnej mzde aj chránených areáloch
26 | 08 | 2020 I SITA

Ministri dnes budú rokovať o zvýšení minimálnej mzdy či vyhlásení piatich chránených areálov. Vyplýva to zo zverejneného programu vlády.


Zaoberať by sa mali aj návrhom zákona z dielne Ministerstva spravodlivosti SR, ktorý chce zaviesť, aby správu majetku zaisteného v trestných konaniach mal na starosti nový Úrad pre správu zaisteného majetku. Ten by mal sídliť v Bratislave. Za činnosť úradu by zodpovedal jeho riaditeľ, ktorého funkčné obdobie má byť päť rokov.

Vláda by mala na dnešnom rokovaní rozhodnúť aj o zvýšení minimálnej mzdy zo súčasných 580 eur na 623 eur, ku ktorému by malo dôjsť od začiatku budúceho roka. Upustiť by sa ale malo od zavedenia štartovacej mzdy. Upraví sa aj automat, podľa ktorého sa má minimálna mzda zvyšovať, ak sa nedohodnú na jej výške sociálni partneri. Ministri prerokujú aj návrh zákona o 13. dôchodku.

Na Slovensku by tiež mohlo po dnešnom rokovaní pribudnúť päť nových chránených areálov. Konkrétne Čenkov v okrese Komárno a Nové Zámky, Síky v okrese Šaľa, Kamenínske slaniská a Panské lúky v okrese Nové Zámky a v okrese Komárno by pribudli ako chránený areál aj Marcelovské piesky.

Naď sľubuje zverejniť o Andrejovi Dankovi “nepríjemné” informácie
Asi ako v ruskom legendárnom komikse “Nu, pogodi!” znie odkaz ministra obrany Jaroslava Naďa bývalému predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi a súčasne straníckemu šéfovi bývalého ministra obrany. Čítať ďalej
26 | 08 | 2020 | Ivan Brožík